RUSI TVRDE DA SU SE OSVETILI ZA MAKEJEVKU: Konašenkov saopštio da je u Kramatorsku likvidirano 600 ukrajinskih vojnika 

Raketni napad ruskih trupa na lokaciju Oružanih snaga Ukrajine u Kramatorsku doveo je do likvidacije 600 ukrajinskih vojnika. Napad je bio operacija odmazde za Makijevku, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, prenosi RIA Novosti.

On je naglasio da je udarac zadat odmah po okončanju primirja u prvim minutima nedelje, 8. januara.

„Kao odgovor na zločinački napad kijevskog režima na punkt privremenog razmeštanja ruskog vojnog osoblja u naselju Makejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici, komanda Ujedinjene grupe ruskih snaga izvela je operaciju odmazde“, rekao je Konašenkov, prenosi Kurir.

Predstavnik Ministarstva odbrane je istakao da su tokom proteklog dana ruski obaveštajci utvrdili mesta privremenog razmeštaja ukrajinske vojske u gradu Kramatorsku. Ispostavilo se da su smešteni u dve spavaonice: u jednoj zgradi je bilo više od 700 ukrajinskih vojnika, u drugoj – više od 600.

„Kao rezultat masovnog raketnog napada na tačke privremenog razmeštaja jedinica Oružanih snaga Ukrajine, uništeno je više od 600 ukrajinskih vojnika“, rezimirao je Konašenkov.

U novogodišnjoj noći, ukrajinski militanti ispalili su rakete HIMARS na zgradu stručne škole u ​​Makejevki, gde je bila privremeno stacionirana ruska vojska.

Dve od šest granata presrele su PVO sistemi, ali su ostale potpuno uništile zgradu.

U napadu je prema zvaničnim informacijama Rusije ubijeno 89 ljudi, uključujući zamenika komandanta, potpukovnika Bačurina. Ukrajinski izvori tvrde međutim da je u napadu stradalo do 400 vojnika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare