MALOM STEFANU RANJENOM KOD ŠTRPCA SVE BOLJE I EVO ŠTA JE PORUČIO: Ruka me ne boli mnogo i ponovo ću ići po badnjak!

BEOGRAD – Samo Bog je spasao dvojicu mladih Srba, rođake Stefana (11) i Miloša (21) Stojanovića iz Gotovuše kod Štrpca od metaka Albanca Azema Kurtaja (33), pripadnika tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, koji je na njih pucao iz vozila u pokretu, ali i Stefana Tomića iz Klokota (18) kojeg su, dok se sa bratom od tetke vraćao sa ponoćne liturgije, napala osmorica Albanaca.

Prvi napad na srpske dečake dogodio se u petak, kada su se vraćali iz seče badnjaka i zastali kraj puta da se slikaju. Stefan Stojanović tom prilikom ranjen je u predelu ramena, dok je Miloš zadobio prostrelnu ranu ruke.

– Dobro sam, ponovo ću ići po badnjak! – rekao je ovo, za „Novosti“, iz bolničke postelje, mali Stefan Stojanović.

On je još rekao da ga ruka ne boli mnogo i da se oporavlja.

– Vraćali smo se putem Miloš i ja iz seče badnjaka i zastali smo da se slikamo za uspomenu. Tada je odjednom naišao automobil iz kojeg je zapucano. Sada smo dobro i Miloš i ja.

I njegova majka Zorica ističe da je u nesreći bilo i sreće:

– Iako je bio preplašen, moj sin je to bolje i hrabrije podneo nego mi. Mi smo još uvek u šoku, a on se drži hrabro.

I dok je ona ponavljala da ništa nije teže od strepnje za život sopstvenog deteta, jedanaestogodišnji Stefan se iz kreveta u bolnici u Gračanici slikao sa tri podignuta prsta.

A da su Stefan i njegov rođak Miloš uprkos povredama i preživljenom strahu rešeni da i sledeće godine idu zajedno po badnjak, potvrdio je juče i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

On je, podsetivši i na prošlogodišnji napad na Srbe u ovom gradu, kada su upali specijalci ROSU, ukazao da napad na srpske dečake na Badnji dan nije slučajan jer je u kolima albanskog policajca, kako je nezvanično saznao, bilo više tablica.

– To ukazuje na nameru da se učini to što je učinjeno. Ja vam prenosim deo gneva koji osećamo moji sugrađani i ja. U petak nam je bio jako težak dan i, umesto da budemo u krugu svojih porodica, mi smo dan i veče proveli protestujući na putevima, tražeći mir i bezbednost – rekao je juče Jevtić ispred Kliničko-bolničkog centra u Gračanici.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare