MAKRON PROBIO LED! Nova pošiljka Kijevu ima DVOSTRUKU ULOGU, na FRONTU ne vredi mnogo, ali otvara vrata za ABRAMSE, LEOPAREDE… 

Francuska će biti prva zemlja NATO koja će Ukrajini poslati teška oklopna vozila zapadne proizvodnje, piše Dejli Telegraf

Volodimir Zelenski je skoro godinu dana molio saveznike da isporuče zapadne tenkove, a tek se Emanuel Makron ove nedelje javio na telefon. Tokom kratkog razgovora sa palatom Marinski u Kijevu, Makron je konačno pristao da ukrajinskom predsedniku pošalje jednu od svojih najpoželjnijih nagrada“, piše Dejli telegraf.

Navedeno je da je reč o borbenim vozilima na točkovima AMX-10 RC sa ugrađenim topom kalibra 105 mm, koja se periodično klasifikuju kao tenkovi na točkovima.

Napominje se da ovo oklopno vozilo nije nešto posebno efikasno na bojnom polju, ali da zato ima drugu ulogu.

„Ovaj poklon čini Francusku prvom koja je poslala borbena vozila zapadne proizvodnje u Kijev. Crvena linija je pređena, vojni tabu je prekinut od strane najneverovatnijeg kandidata. Makron je preuzeo inicijativu i pretekao SAD, Britaniju i Nemačku tako što je poslao teške oklope u Kijev. Ovo će biti praćeno naletom saveznika“, predviđa britanski list, prenosi Informer.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare