STAFORD TERIJER POBEGAO PIJANOM VLASNIKU, PA IZUJEDAO PETOGODIŠNJU DEVOJČICU: Užas u Zagrebu, muškarcu izmereno čak 4,07 PROMILA

Nakon što je njegov staford terijer u četvrtak na području Kustošije napao 5-godišnju devojčicu te ga ugrizao za nogu, policija je podnela krivičnu prijavu protiv 48-godišnjeg vlasnika psa za dovođenje u opasnost opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičenom je, kako tvrdi policija, zbog njegove velike alkoholisanosti od čak 4,07 promila pas pobegao iz dvorišta te napao dete.

Policija nije saopštila kakve je povrede dete zadobilo, a prijava protiv 48-godišnjaka podnesena je tzv. redovitim putem, što znači da će se u postupku braniti sa slobode. O događaju i završetku policijske istrage zagrebačka policija saopštila je na svojim internet stranicama.

„Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela ‘Dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom‘ na štetu maloletnog deteta. Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa rase američki staford terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebno dece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

Naime, 5. januara 2023. godine oko 16,45 sati, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholisanost od 4,07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloletno dete, pritom mu nanevši povredu leve potkolenice. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog podnesena je krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu“, objavila je policija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare