NEMAČKE DRŽAVNE ŽELEZNICE TRAŽE 25.000 RADNIKA: Dva zadatka obnova infrastrukture i povećanje broja putnika

Nemački državni železnički operater Deutsche Bahn planira ove godine zaposliti 25.000 radnika kako bi se pozabavili velikim projektima kao što su udvostručenje broja putnika i renoviranje infrastrukture.

Prošle godine Deutsche Bahn je zapošljavao približno 28.000 ljudi, ali je zbog bolovanja, otkaza i penzionisanja ukupan broj zaposlenih porastao za samo 5.000, pa se kompanija sa ukupno 200.000 zaposlenih i dalje bori sa nedostatkom kadrova, prenosi Nemačka novinska agencija DPA.

Ove godine planiraju da zaposle 25.000 ljudi, uz 9.000 novih radnih mesta. Nemačke železnice imaju visoke ciljeve za 2023. godinu: da unaprede kvalitet poslovanja, udvostruče broj putnika i izvrše generalnu obnovu delimično dotrajale infrastrukture, prenosi nemački Manager Magazin.

Deutsche Bahn se poslednjih godina suočio sa mnogim problemima, sa sve većim kašnjenjima i otkazivanjem usluga, kako od strane Deutsche Bahn-a, tako i privatnih prevoznika koji koriste nemački železnički sistem. Nedostatak osoblja posebno je uticao na regionalni železnički saobraćaj.

„Potrebne su nam desetine hiljada novih zaposlenih da bismo mogli da se nosimo sa izazovima u Deutsche Bahn-u“, upozorio je šef ljudskih resursa Martin Zajler, koji je takođe priznao da je zbog velikog nedostatka kvalifikovanih radnika ostvareno zapošljavanje. ciljevi će biti veoma izazovni, jer je „tržište rada postalo oštrije i konkurentnije“.

Kompanija je stoga pripremila i mere za očuvanje postojeće radne snage, među kojima je, na primer, do 30 radnih dana godišnje za rad na daljinu iz drugih evropskih zemalja, kada je to moguće. Turističke pogodnosti popularne među zaposlenima od proleća će važiti i za vanbračne partnere zaposlenih, piše Kurir.

Ove godine žele da zaposle 5.500 pripravnika i studenata, 4.200 servisera šina i vozila, 3.000 radnika za građevinske projekte i nadzor gradilišta, 21.000 mašinovođa, 1.600 otpravnika, 2.200 zaposlenih u vozovima i 2.000 informatičara u Srbiji, prenosi portal B92.

Deutsche Bahn takođe želi da privuče kvalifikovane radnike iz inostranstva, koji ih aktivno traže u deset zemalja, uglavnom u zemljama južne Evrope, zapadnog Balkana i Turske. Zbog sve većeg broja stranih radnika, upotreba engleskog kao radnog jezika je u porastu, posebno u IT sektoru, rekao je Zajler.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare