Uhapšen Albanac koji je upucao 2 srpska dečaka kod Štrpca, Srbi u znak protesta blokirali put, raste napetost

Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kad je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu. Jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame.

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA RANJAVANJE SRPSKIH DEČAKA

Koha ditore navodi da je osumnjičeni za ranjavanje srpskih dečaka uhapšen.


– Regionalna policija Uroševac je nakon intenzivnog istražnog rada identifikovala i potom uhapsila osumnjičenog A.К. (33) – saopštila je takozvana kosovska policija, prenosi Kurir.

17.18 – OGLASILA SE POLICIJA 

Takozvana kosovska policija potvrdila je da su dve osobe upucane u petak u podne u selu Drajkovc u Štrpcu.

– Sumnja se da ih je upucala osoba iz vozila u pokretu koje je saobraćalo iz Štrpca u pravcu Uroševca. Osumnjičeni su napustili lice mesta – saopštila je policija i dodala da je započela istragu u potrazi i hapšenju osumnjičenih.

Trenutno je put koji vodi ka Štrpcu blokiran iz oba smera kretanja

17.06 – SRBI BLOKIRALI PUT

Meštani srpske nacionalnosti su nakon što su dva srpska dečaka upucana u Gotovuši kod Štrpca u znak protesta blokirali lokalni put između Štrpca i Uroševca.

Kako su naveli, blokada će trajati sve dok se napadač na srpsku decu ne privede pravdi, a situacija je trenutno izuzetno napeta, prenosi Kosovo online.

Prisutni su i pripadnici kosovske policije, a nešto dalje od blokade parkirano je jedno vozilo Kfora sa poljskim pripadnicima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare