PREDSEDNIK NA BADNJI DAN SA SRPSKOM DECOM IZ SLOVENIJE: Nikada se nisu stideli svog srpskog imena! Volite Srbiju u svakom mestu

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, primio je danas, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Republike Slovenije, koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika.

Predsednik im se obratio stihovima čika Jove Jovanovića Zmaja, te naglasio da odakle god su im roditelji došli u Sloveniju nikad nisu zaboravili Srbiju niti su se ikad stideli svog srpskog imena i prezimena.

Poručio im je i da vole Srbiju u svakom mestu – Ljubljani, Mariboru, Celju, Velenju…

Predsednik im se zahvalio na poseti i pozvao da čuvaju srpski jezik i naše pismo – ćirilicu i da brinu o srpskom narodu gde god se on nalazio posle čega im je rekao da se nada da će oni zavoleti Beograd i Srbiju još više, te im, kako je kazao, ukazao i mali znak pažnje – uručio božićne paketiće.

Predsednik je na dar od dece dobio „portret Republike Srbije“ a u ime sve dece koja su bila na prijemu u Predsedništvu zahvalila se devojčica koja je rekla da srpska deca u Sloveniji vole da uče i govore srpski jezik, vole naše pismo a potom pozvala predsednika u goste i „našem narodu poželela srećan Badnji dan i Božić“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare