NE NIJE NI IRAK NI AVGANISTAN NEGO MEKSIKO: Hapšenje El Čapovog sina izazvao rat vojske i narko-kartela! Oštećena 2 aviona!


Hapšenje Ovida Guzmana, sina meksičkog bosa El Čapa, koji je i lider narko-klana Sinaloa, pretvorio je grad Kulikan u pravu ratnu zonu u kojoj su se sukobili policija i vojska sa borcima ovog klana.

Na ulicama ovog grada pravi je okršaj, gde vojska nema mira, jer konstantno iz zgrada odjekuje pucnjava, a borci narko klana čak su gađali i vojne helikoptere i avione. Posebno je bio na meti avion sa kojim je Guzman bio prebačen.

Ono što je interesantno jeste da u sukobu na strani narko-kartela Sinaloa učestvuju i deca.

Ono što je poznato jeste da kartel Sinaloa ima oko hiljadu dobro naoružanih boraca, koji su spremni da se sukobe sa vojskom a mnogi od njih imaju i teže naoružanje i prenosne PVO sisteme.

Prema poslednjim informacijama Guzman je prebačen iz Kulikana na nepoznatu lokaciju a zato je korišćen Boing 737 meksičkog vazduhoplovostva. Naime članovi kartela su otvorili vatru na pogrešni avion.

Takođe u napadu teško oštećen je jedan transportni avion Casa C-295. Avion je uspeo da prinudno sleti na lokalni aerodrom, posle čega se zapalio.

U ovom napadu kartel je uspeo da ošteti dva aviona Boing 737-8MC i jedan transportni Casa S-295.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare