Komentar: Američko ograničenje ulaska putnicima iz Kine politička farsa

SAD su postavile ograničenja ulaska protiv putnika iz Kine od 5. januara, a za razlog su naveli to da „virus u Kini može mutirati u nove varijante i potom se preneti po svetu”.

Međutim, prema trenutnoj analizi virusa, varijanta BA 5, koja je najdominantnija u Kini je već bila prisutna u SAD-u pre nekoliko meseca. Najnovija varijanta XBB 1.5 ,koja je nedavno otkrivena, u Šangaju i Hangdžouu je trenutno najčešća varijanta u SAD-u.

Kina je žrtva globalne epidemije, dok SAD ignorišu činjenice i nauku, čime ova ograničenje ne predstavljaju ništa drugo već političku farsu. Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), varijante koronavirusa u SAD-u se stalno ažuriraju.

Od jula do oktobra prošle godine, BA. 5 je bio glavna varijanta virusa u SAD-u, BQ 1 i BQ 1.1 u novembru i XBB. 1.5 u decembru. CDC takođe procenjuje da je XBB 1.5 izazvao oko 75 odsto novih slučajeva na severoistoku SAD-a.

Nove varijante koronavirusa i dalje se pojavljuju svuda, kako epidemija i dalje traje širom sveta. Stoga usvajanje posebnih ograničenja ulaska protiv putnika iz Kine nema naučnu osnovu i nepotrebno je.

SAD, gde ima najviše varijanti virusa SARS-kov 2, su postavile ograničenja ulaska protiv druge zemlje, što je očevidna politička manipulacija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare