KAŽNJEN JE KAMPACO, A NE ZVEZDA! Evroliga ne vidi suštinu sporta: Ovo je znak u pogrešnom smeru!

Dolazak Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu podigao je pravu buru u svetu košarke.

Zvezda je dobila zabranu registracije novih igrača do 28. februara, pa sami tim će sjajni Argentinac morati da sačeka još skoro dva meseca do nastupa u Evroligi za crveno-bele.

Prethodnih dana vodi se žustra polemika oko celog slučaja a sada se oglasila agencija „Oktagon„, koja zastupa Fakunda Kampaca.

Kao jedna od vodećih sportskih agencija, prošlog leta bili smo upitani zajedno sa našim najboljim kolegama da radimo sa ELPA (Unija igrača) da bi bio dogovoren novi Kolektivni ugovor koji bi dao punu zaštitu igračima i učinio transparentnim obaveze svih strana. Igrači su kamen temeljac igre i košarkaša postoji zbog njih. Odluka Finansijskog panela Evrolige suštinski je najviše kažnjavanje Fakunda Kampaca, pošto on neće moći da igra i da podari fanovima Evrolige još jedno vrhunsko ime u čijim igrama mogu da uživaju, igrača koji bi unapredio takmičenje. Po našem skromnom mišljenju, kazna je trebalo da bude stroža prema onoj strani koja je prestup napravila, a ne da se stvara kolateralna šteta svetom segmentu naše igre i industrije – igraču. U ovom slučaju, odluka Finansijskog panela Evrolige gubi iz vida ono što je važno: igrače i sam sport. Oni mogu izreći bilo koju vrstu novčane kazne za bilo koji klub. Sprečavanje igrača ovog nivoa da igra je odluka koja ne pomaže Evroligi i onda je znak u pogrešnom smeru„, piše u saopštenju „Oktagona“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare