„DVA PUTA SU RAKETIRALI KRAMATORSK“: Rusi tvrde da poštuju božićno primirje, ukrajinska strana prijavila KRŠENJE 

Ruska vojska je saopštila da će poštovati danas započeti dvodnevni prekid vatre u Ukrajini povodom Božića po naredbi predsednika Rusije Vladimira Putina, ali je optužila Kijev za nastavak bombardovanja.

„Uprkos ruskom poštovanju prekida vatre, režim u Kijevu je nastavio da gađa gradove i ruske položaje“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinsko predsedništvo je saopštilo da je uprkos primirju ruska vojska dva puta napala Kramatorsk, na istoku Ukrajine.

„Okupatori su dva puta gađali grad raketama. Pogođena je privatna stambena zgrada. Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava“, napisao je na Telegramu predstavnik ukrajinskog predsedništva.

Reporter agencije Frans pres je javio da je artiljerijska vatra nastavljena sa obe strane fronta u Bahmutu, uporištu sukoba na istoku Ukrajine, uprkos primirju. koje bi trebalo da traje do subote u ponoć.

Tokom ruske agresije na Ukrajinu započete 24. februara prošle godine, do sada nije bilo primirja na celoj teritoriji Ukrajine, ali je bilo lokalnih dogovora o prekidu vatre. Tako je bilo u aprilu i maju kada su evakuisani civili iz fabrike u Marijupolju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare