HOROR! SEKIROM JE UBIO BEBU U MAJČINOM NARUČJU! Jezivi detalji krvavog zločina u Zagrebu!

Goran K. (43) je u sredu u Zagrebu sekirom ubio devojčica (1), a njenu majku D.P. (42) teško povredio u kući u zagrebačkom naselju Kozari putevi. Posle zločina Goran je skončao pod točkovima kamiona na auto-putu A3, nedaleko od Kosnice, pod koji se bacio i tako oduzeo sebi život.

Devojčica je podlegla povredama, a lekari se i i dalje bore za život njene majke, inače bivše supruge ubice. Nasilje je prema rečima majke D.P. počelo u sredu već oko 14 sati. Razbesneli Goran je došao na adresu svoje bivše partnerke i započo svađa koja je potrajala satima.

– Došao je, vikao, svađali su se, ni sama ne znam oko čega. U nekom trenutku ona je njega izgurala iz kuće. On je negde u dvorištu kuće našao sekiru, kojom je razvalio vrata kako bi ušao. D. P. je u tom trenutku držala dete u rukama. Zamahnuo je prema njoj, ali je zahvatio i dete. Ona je pala u nesvest, dete na pod, a on je pobegao automobilom. Uskoro je došla hitna pomoć, pokušavali su da ožive dete, ali ono nije davalo nikakvog glasa, nije ni plakalo, ništa. Jednim kolima dete je odvezeno u bolnicu Rebro, a drugim kolima majka u Dubravu. Nikada nisam videla da hitna tako brzo vozi – rekla je prijateljica žrtvine majke, prenosi Kurir.

Policija je saopštila da je prvi poziv primila u 20.26 sati i da ih je nazvala upravo žrtva, odnosno D.P., prijavivši zlostavljanje najverojatnije pijanog bivšeg nevenčanog supruga. Policija je odmah krenula na intervenciju na koju je stigla, kako sami kažu, 9 minuta kasnije, ali na žalost prekasno. Dolaskom na mesto događaja, policajci su zatekli teško povređenu majku i ćerkicu.

Nakon što je sekirom ubio dete i teško ranio ženu, Goran K. je pobegao automobilom prema auto-putu A3. Pritom je izazvao nekoliko manjih saobraćajnih nesreća, udario u ivičnjak i sleteo s puta. Pešice je izašao iz automobila i otišao na put gde ga je udario i na mestu ubio kamion. Samo nekoliko minuta pre toga je nazvao žrtvinog brata i rekao mu šta je uradio i najavio samoubistvo.

Majka ubijene devojčice je sa teškim povredama mozga primljena u bolnicu i hitno operisana i trenutno je u stanju indukovane kome na intenzivnoj je nezi. Povrede su opasne po život.

Kako kažu komšije u naselju, ubijeno dete nije Goranovo, već D.P. ima troje dece sa tri različita partnera. Sekira je zahvatila njeno najmlađe dete čiji se otac I. S. trenutno nalazi na radu u Nemačkoj te je obaviješten o smrti djeteta. Goran je kako kažu u naselju oduvek bio problematičan te je često bio „po zatvorima“.

– Navodno je robijao zbog krađa i nasilja, a bavio se preprodajom automobila u Belgiji i Austriji. Uoči ovog događaja, kažu, dve noći je „bančio“ u lokalnom kafiću, navodno je konzumirao i opojne sroge, te je u tom stanju započeo svoj krvavi pir – kažu komšije.

Na izvanrednoj konferenciji za medije, zagrebačka policija je jučer potvrdila kako je obitelj bila u tretmanu Centra za socijalnu skrb, ali i da je zbog muškarčevog nasilničkoga ponašanja u više navrata intervenirala. „Postupali smo u tri navrata. Jednom zbog prekršaja zbog nasilja u obitelji, te su dva puta provedena kriminalistička istraživanja zbog povreda prava djeteta i prijetnje.

Osumnjičenik je tada bio kazneno prijavljivan te predavan pritvorskom nadzorniku“, rekli su iz policije pojašnjavajući kako tih prijava nije bilo unazad godinu i pol dana. „Zadnje mjere zabrane prilaska koje su mu bile određene prestale su u ožujku 2021.“ Budući da je on otac jednog od troje djece, imao pravo posjeta toj kući, temeljem sudske odluke.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare