MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Pucali i „dostavljači hrane“ i ubice na trotinetu! EGTEKUTORI IMAJU NOVE METODE

Srpsko podzemlje nastavilo je rat oko monopola nad tržištem narkotika i u 2022. godini, čak i kada su glavni akteri, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, iza rešetaka još od februara 2021. godine. Likvidirani su oni koji su pokušali sopstvene poslove, oni koji su se pridružili neprijateljima, a bilo je i ubistava iz osvete.

Prvo ubistvo godine za nama bilo je 19. marta 2022. godine, kada je likvidiran bivši vođa navijačke grupe Head Hunters FK „Partizana“ Branislav Penčić (41). Ubijen je u klasičnoj sačekuši kada mu je napadač prišao i pucao mu u srce.

Penčić je usmrćen sa tri hica iz pištolja sa prigušivačem. Jedan od ispaljenih hitaca zavrsio mu je u grudima i umro je na rukama svoje supruge ispred zgrade u kojoj živi.

Ubica je čekao iz zasede Penčića i ubio ga ispred zgrade i salona gde živi sa porodicom. Policija je pronašla tri čaure i na osnovu toga utvrdila da je pucano iz pištolja sa prigušivačem.

Za ovo ubistvo kao direktni izvršilac uhapšen je Damir P. (26), koji se mesecima polse ubistva krio u Bosni i Hercegovini, a Šain U. (52) i Igor B. (44) označeni su kao njegovi pomagači.

Amater na trotinetu

Luka Žižić, navijač Crvene zvede, likvidiran je 28. aprila, a njegov ubica Stefan M. je uhapšen sedam dana kasnije u rodnom Kraljevu, gde se krio u štek-stanu.

Kobnog dana Stefan je bio obučen u radničko odelo i takav je ušao u kafić Luke Žižića i u njega ispalio čak sedam hitaca. Međutim, prijatelji i brat ubijenog odmah su reagovali i pokušali da ga savladaju.

Oni su mu strgli masku s lica, kačket, jednu rukavicu, čak i oduzeli pištolj, ali je uspeo da se otrgne i pobegne električnim trotinetom, stvari koje su mu ostale na mestu zločina brzo su policiju dovele do njega.

Luki nije bilo spasa, a jasnog motiva kao ni nalogodavca ove likvidacije još nema, iako se spominje da je u pitanju ubistvo iz osvete.

Mali Goksi

Goran Atanasković (21), koji je upucan 5. maja u blizini Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Vinči kod Grocke, a preminuo je posle 42 dana provedena u komi.

Mali Goksi upucan je jednim metkom u glavu na svega nekoliko kilometara od kuće. Ubica ga je stigao kad je krenuo iz školskog dvorišta ka kući, zapucao na njega i pobegao na skuteru ka Smederevskom putu.

Ubica nije pronađen, a motiv napada na njega takođe je nepoznat, jer njegovi drugovi policiji nisu dali nikakve informacije, a ni braća, za koju se mislilo da mogu biti početna tačka u istrazi, nisu bila od pomoći.

Mali Goksi je, navodno, sa svojom braćom bio upleten u kriminalne poslove, jer se njegova dva brata bave distribucijom droge na području opštine Grocka. Međutim, ova saznanja nisu potvrđena. Operativna saznanja su pokazala da se sumnja da su Goranova braća, M. A. i B. A., deo kriminalne grupe koja za nekog većeg dilera distribuira narkotike po Grockoj i da su ušli u sukob sa nekom drugom ekipom oko podele teritorije.

Profesionalni Glovo ubica

Luka Perenčević, istaknuti navijača FK Rada, ubijen je 9. maja u boks klubu na Banjici, naočigled svojih prijatelja, ispred zgrade u kojoj je živeo.

Luki je prišao maskirani ubica i bez oklevanja zapucao direktno u njega, a pištolj je izvukao iz Glovo torbe za dostavu hrane. Perenlević je na mestu ostao mrtav, a ubica nikada nije pronađen.

Kao motiv ove likvidacije spominje se prevlast nad tržištem narkotika i navodni kokainski dug.

Lukino ime inače se može čuti i na suđenjima u slučaju protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dok ga jedni pominju kao prijatelja i osobu blisku njima, okrivljeni svedok Sržan Lalić govorio je da su vođe klana imale pakleni plan da „smaknu“ Perenčevića i preuzmu Radovu tribinu.

Miljkovićev prijatelj likvidirao Savića

Nemanja Savić (27) ubijen je u subotu u pucnjavi, kada ga je, kako se sumnja, nakon juranjave kolima ubio V. A. (32) ispalivši nekoliko hitaca iz pištolja u beogradskom naselju Krnjača.

Zbog pucnjave je priveden i L. K. (20) koji je bio u autu sa žrtvom, a sumnja se da je vatrenom obračunu prethodila jurnjava kolima, a u međusobnoj razmeni vatre Nemanja je pogođen i ubijen. U pucnjavi su korišćena dva pištolja od kojih je pronađen samo jedan.

V.A. je na saslušanju u policiji izjavio da je sa Nemanjom od ranije u sukobu, kao i da zna samo da je Nemanja prvi zapucao, ali se ne seća da je on potegao pištolj i ubio suparnika.

V.A. navodno je i blizak prijatelj Marka Miljkovića, vođe ogranka kavačkog klana u Srbiji koji je vodio zajedno sa Veljkom Belivukom.

Kikinda ubio Crnogorca

U Ugrinovcima kod Beograda 7. decembra ubijen je Crnogorac Dražen Delević (33) čije je telo pronađeno na zadnjem sedištu džipa BMW X6.

Brzo posle likvidacije uhapšen je B.T. zvani Kikinda koji je zapucao, navodno, zbog svađa oko prljavih poslova u koje su bila umešana obojica muškaraca.

– Navodno su zajedno učestvovali u trgovini ljudima, odnosno za veliki novac prevozili su iregularne migrante. Priča se da je Kikinda radio za ubijenog, ali da je nedavno poželeo da izađe iz posla. Prema drugim izvorima, navodno je tražio novac koji mu je ostao dužan ubijeni. U svakom slučaju svi govore o tome da se sukob dogodio zbog nekih velikih para – rekao je stanovnik Ugrinovaca ranije za Kurir.

Nezvanično se pominjalo i da je posredi suma od 90.000 evra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare