EKSKLUZIVNO RUKOVODSTVO ELITNOG EVROPSKOG TAKMIČENJA: Kampaco mora još da sačeka

Iz Evrolige za Informer poručili da će najkasnije početkom sledeće nedelje biti poznato hoće li Crvena zvezda moći da registruje Argentinca Fakunda Kampaca za mečeve u elitnom takmičenju

Fakundo Kampaco (31) moraće još da sačeka na debi u dresu Crvene zvezde u Evroligi, a konačna odluka biće doneta najkasnije do početka sledeće sedmice, poruka je Evrolige! Čelnici elitnog evropskog takmičenja ekskluzivno za Informer razjasnili su zbog čega skupoceni argentinski plejmejker još uvek nema pravo da nastupa za crveno-bele u međunarodnim utakmicama.

Neizvesnost

Komisija za finansije treba da pregleda Zvezdinu dokumentaciju pre nego što donese odluku, a ne postoji rok do kad to mora da učini
Dijego Fernandez

Kampaco je za Zvezdu potpisao 19. decembra i otad je odigrao samo dve utakmice u ABA ligi. Međutim, u Evroligi, zbog koje je prvenstveno i došao, još uvek nije debitovao i najverovatnije neće ni prekosutra protiv Valensije (pogledajte okvir). Klub sa Malog Kalemegdana još od 1. decembra ima zabranu registracije novih igrača. Zabranu je uveo Finansijski odbor, kako je zvanično saopšteno, zbog „nedavanja potrebnih informacija i dospelih obaveza“. U prevodu, zbog dugovanja prema bivšim igračima.

Složen proces

Kako nam je u ime Evrolige objasnio Dijego Fernandez, direktor za komunikacije, čitav slučaj trenutno je u rukama Komisije za finansije, koja bi do kraja nedelje trebalo da saopšti odluku.- Komisija za kontrolu upravljanja i Komisija za finansije su organi koji vrše nadzor nad ispunjavanjem pravila finansijskog fer-pleja. Nema određenog vremena kada će pitanje biti rešeno, jer Komisija za finansije treba da pregleda svu dokumentaciju pre nego što donese odluku. Razumećete, to je složen proces. Očekujemo nove informacije najkasnije početkom sledeće nedelje – poručuju iz Evrolige za Informer.

Rok za Valensiju ističe danas u 18 časova

Kako saznaje Informer, rok za registraciju Fakunda Kampaca za meč 17. kola Evrolige protiv Valensije ističe danas u 18 časova. To znači da će Argentinac po svoj prilici propustiti još jedan meč za crveno-bele u elitnom takmičenju. Meč u Španiji na programu je u petak (20.30, Sport klub 1). Naredni duel Zvezda igra protiv Real Madrida u Beogradu 10. januara i dotad će biti poznato da li će sjajni plejmejker zaigrati protiv bivšeg kluba. 

Čudno je, međutim, što iz Crvene zvezde do danas niko nije objasnio kakav tačno problem ima srpski i regionalni šampion i ako je problem dugovanje, kome se duguje i koliko novca. Iz Zvezde uporno ponavljaju reči predsednika Nebojše Čovića da je „klub uradio sve što je do njega kako bi situacija bila rešena“. Nezvanično se može čuti da je problem crveno-belima napravio bivši plejmejker Džejlen Adams, koji je tužio klub pošto posle sporazumnog raskida ugovora nije dobio dogovoreni novac.

Ipak, navijači Zvezde i dalje ne znaju šta je razlog što najskuplje pojačanje u istoriji srpske košarke i navodno jedan od najplaćenijih igrača trenutno u Evropi i dalje samo sa tribina gleda najvažnije mečeve.

Dospele obaveze

Iz Evrolige dodaju da Kampaco neće imati nikakve prepreke da bude registrovan onog trenutka kada Crvena zvezda reši problem.

– Ne radi se o registraciji gospodina Kampaca, već o tome da Crvena zvezda ne može da registruje bilo kog novog igrača. Mi smo 1. decembra objavili saopštenje, gde smo već objasnili da je Finansijski odbor uveo privremenu meru zabrane za registraciju novih igrača, zbog nedavanja potrebnih podataka i dospelih obaveza – poručuju iz Evrolige.  

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare