RUSKA MMA ZVEZDA PRONAĐENA MRTVA: Bio je miljenik čečenskog vođe, Ramzan Kadirov ga odabrao da mu trenira decu, a onda se sve promenilo

RAMZAN Kadirov, lider Čečenije i jedan od najvećih zagovornika još žustrije akcije Rusije u ratu u kome je rival Ukrajina, ostao je bez jednog od donedavnih bliskih saradnika.

Kako javlja ruski „Šampionat“, pozivajući se na „Starhit“ Abdul-Kerim Edilov, bivši šef sekretarijata Ramzana Kadirova, preminuo je u 32. godini. „Razlozi za smrt bivšeg MMA borca nisu navedeni“, piše pomenuti portal, Edilov je potpisao ugovor sa Ultimejt fajt šampionatom (UFC) 2015. godine, ali je zbog pada na doping testu debitovao u tom nadmetanju tek dve godine kasnije.

Na debiju je nokautom savladao Srbina Bojana Mihajlovića.U 2019. je objavio kraj borilačke karijere, posle samo četiri poraza i 17 pobeda.“Abdul-Kerim Edilov je, takođe, trenirao decu prvog čoveka Čečenske Republike, Ramzana Kadirova.

Prošlog februara je „čečenski lav“, kako je Edilovu bio nadimak, preuzeo dužnost zamenika premijera zaduženog za mlade, sport i kontrolu potrošnje budžetskih sredstava, a tu poziciju naprasno je napustio u novembru 2022″, piše „Šampionat“.

Nepuna dva meseca kasnije pronađen je mrtav.

Inače, prvi čovek Čečenije je, prilikom ovogodišnje posete Mariupolju, objavio na svom Telegram kanalu video-snimak na kome su poznavaoci MMA borbi prepoznali Abdul-Kerima Edilova, kako stoji iza Kadirova:

Sam Ramzan Kadirov voli borilačke sportove, predsednik je Čečenske bokserske federacije, a njegov 16-godinjši sin Zelimkan, kog je Edilov i trenirao, nedavno je debitovao na jednom MMA turniru i to pobedom nad vršnjakom.

Ramzan Kadirov – porodica: žena, 11 dece s njom i dvoje usvojene

Ramzan Kadirov ima četiri sina (Ahmata, nazvanog po dedi, rođenog 2005.), Zelimkana „Elija“ i Adama (rođenih 2007.), te Abdulaha (2016. godište), a ima i sedam ćerki: Ajštat (1998.), koja je 2021. postala ministarka kulture Čečenske republike, Hadižat (2000.), Karina (takođe 2000.), Hedi (2002.), Tabarik (2004.), Ašura (2012.) i Ejšat (2015.)

Sve njih je dobio u braku sa Medni Musavenom Kadrivom, koju je upoznao i zavoleo još tokom srednjoškolskih dana.

Pored pomenute dece, usvojili su još dvoje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare