PROLEĆNI DAN PRED NAMA: Danas do 18 stepeni! RHMZ najavio i pad temperature, evo kada stiže zahlađenje

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo za ovaj period godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od minus jedan do devet, a najviša od 13 do 18 stepeni, po kotlinama u kojima se magla bude duže zadržala, oko 11 stepeni.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo, sa najnižom temperaturom od četiri do devet, a najvišom oko 18 stepeni.

Očekuje se povoljan biometeorološki uticaj na većinu hronično obolelih, samo se osobama sa kardiovaskularnim bolestima savetuje izvestan oprez, dok u jutarnjim satima u mestima gde ima magle tegobe mogu osetiti astmatičari. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja i razdražljivost.

Od utorka pad temperature

„Danas, kao i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano vreme. Maksimalna temperatura danas i sutra znatno iznad proseka: – danas i sutra od 13 na istoku do 18 °C na zapadu zemlјe, samo u mestima sa dužim zadržavanjem magle od 8 do 11 °C. Od utorka temperatura u postepenom padu„, najavio je RHMZ, prenosi Kurir.

Upaljen meteo alarm

Žuti meteo alarm upaljen je danas zbog magle na području juzoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na području Kosova i Metohije. Kada je na snazi žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, navodi se na sajtu RHMZ.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare