DEČAKU AMPUTIRANA ŠAKA, TINEJDŽER UPUCAN U GLAVU: Novogodišnju noć u Italiji obeležili brojni incidenti

Više od 80 osoba povređeno je tokom proslave Nove godine širom Italije, saopštile su vlasti.

Najteže je povređen dečak u gradu Trantu kome su lekari noćas morali da amputiraju desnu šaku, nakon što mu je u ruci eksplodirala petarda. On je odmah hospitalizovan i nalazi se na odeljenju ortopedije. Iako su lekari operacijom pokušali da spasu ruku, na kraju si ipak morali da je odstrane, jer je ona bila „bukvalno razneta“.

Zbog eksplozije petarde hospitalizovan je i osmogodišnjak u Napulju. Njemu je petarda eksplodirala blizu oka. U istom gradu tinejdžer je na terasi stana upucan u lice. On se u trenutku incidenta nalazio na terasi sa stricem, a onda je u jednom momentu osetio jak bol u predelu lica.

Odmah je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu gde su mu ustanovljene dve rane jedna blizu desne i druga blizu leve strane vilice. Lekari veruju da se radi o ulaznoj i izlaznoj prostrelnoj rani. On je na sreću uspeo da preživi i trenutno se nalazi u bolnici na lečenju.

U Milanu je tokom proslave Nove godine upucan jedan mladić (25) poreklom iz Maroka, a policija je ubrzo nakon incidenta uspela da uhapsi napadača.

Tokom dočeka Nove godine u Rimu je zapaljeno najamnje 59 automobila, a petarde i vatromet odzvanjali su ulicama grada sve do pet ujutru, piše Corrire della sera.

U gradu Val di Susa 25-godišnjak je pao sa nasipa visokog pet metara. On je nakon pada zadobio povredu leđa i ramena i hitno je operisan.

Italijanske vlasti su saopštile da su širom zemlje hitne službe intervenisale 646 puta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare