DANAS 18 STEPENI, A PRE SAMO PAR GODINA SMO SE MRZNULI POSLE DOČEKA! Ta godina bila je jedna od najladnijih, SVE JE LEDILO! 

Prvog dana nove 2023. godine temperature su prave prolećne!

Živa u termometru u nekim gradovima ide i do 18 stepeni. Meteorolozi su najavljivali ovakvo vreme, kao i da nam jakne s početka ove godine neće biti potrebne.

I tako i bi, u Beogradu je najtoplije, 18 stepeni.

I RHMZ je na svom zvaničnom sajtu objavio najavu:

– Danas i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano vreme. Maksimalna temperatura danas i sutra znatno iznad proseka: od 13 na istoku do 18 °C na zapadu zemlje. U mestima sa dužim zadržavanjem magle hladnije, od 8 do 11 °C

A pre samo nekoliko godina imali smo jedan od najhladnijih prvih januara koje pamtimo.

Tog 1. januar 2017. godine bio je veoma hladano. Najniža zabeležena temperatura bila je oko -10 stepeni, a maksimalna je išla do četvrtog podeoka, tako da je statistički prosečna vrednost tmperature toga danas iznosila -3,5 stepeni. Sve je mrznulo.

Subjektivni osećaj građana bio je takav da nisu pamtili hladniji početak godine. To je zaista bilo tako, jer je jedini hladniji početak godine bio još 1964. godine.

Dakle, 1. januar 1964. godine važi za najhladniji, kada je srednja temperatura u prestonici bila -5,5 stepeni Celzijusa, a sledio je prvi januar 2017. sa prosečnom vrednošću -3,5 stepeni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare