ZLATKO DALIĆ MENJA PLOČU! Selektor Hrvatske: To nije mržnja, navijao bih za Srbiju!

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić u intervjuu za hrvatski Večernji list dodatno je pojasnio svoje izjave date tokom i posle Svetskog prvenstva u Kataru.

Dalić je pobedu nad Brazilom posvetio hrvatskim braniteljima, čime je uznemirio duhove u susednim zemljama, a potom je na proslavi u rodnom Livnu bio na proslavi gde je odjekivao ustaški poklič „Za dom spremni“.

Sada selektor Hrvatske ublažava svoj stav.

– Iza hrvatske fudbalske reprezentacije i mene kao selektora, iza poruka koje mi šaljemo i vrednosti koje živimo, stoji 7-8 miliona Hrvata u domovini i u dijaspori. Mi nikada, posebno ja, nisam ni prema kome poslao negativnu poruku, poruku mržnje, nego samo poruke ljubavi i podrške svima – poručio je Dalić.

Dalić se zahvalio celom Balkanu na podršci tokom Mundijala i potom dodao.

– Zahvaljujem stoga svima u našoj regiji, i Srbima, i Bošnjacima, i Slovencima, na podršci koju su dali našoj reprezentaciji. Da je neka od tih reprezentacija bila u našoj ulozi, ja bih navijao za nju. A hrvatska reprezentacija zastupa vrednosti na kojima je Hrvatska nastala i ja ću ih zauvek zastupati. Oni koji govore drugačije nemaju pravo da potcenjuju hrvatski narod, njegovu emociju, domoljublje, veru hrvatskog naroda. Jer, mi ne potcenjujemo njih, niti od njih tražimo da zastupaju naše vrednosti, niti ih na to prisiljavamo. Upravo oni šalju poruke razdora, mržnje, negative. Želim samo da istaknem da kao selektor nisam političar, niti me politika zanima, niti delim ljude po naciji ili veri. Gledam samo kakav je čovek – istakao je Zlatko Dalić u intervjuu za Večernji list.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare