PREDSTOJEĆA GODINA NEĆE BITI LAKA ALI POBEDA ĆE BITI NAŠA: Medvedev čestitao Novu godinu i poručio – neprijatelj nas neće slomiti

Neprijatelji Rusije će nastaviti da pokušavaju da je slome i potčine svojoj volji, ali u tome neće uspeti, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev u novogodišnjem obraćanju Rusima, objavljenom na Telegram kanalu.

Medvedev je građanima uputio čestitke za Novu godinu, prenose RIA Novosti.

„Ni predstojeća godina neće biti laka. Neprijatelji Rusije će nastaviti da pokušavaju da je slome, da je potčine svojoj volji. Ali neće uspeti. Postali smo jači jer smo zajedno“, rekao je on.

„Istina je iza nas, a pobeda je u istini. Pobeda koja će svakako biti naša“, dodao je Medvedev.

Rusija će sigurno ostvariti ciljeve specijalne vojne operacije u Ukrajini, zemlja je ponosna na učešće ruske vojske u neprijateljstvima.

„Specijalna vojna operacija traje skoro godinu dana. Ona pomaže ne samo u odbrani prava naroda na svoj maternji jezik, tradiciju, kulturu, njen cilj je da se okonča zločinački nacistički režim u Kijevu. I ovaj cilj će sigurno biti postignut“, rekao je Medvedev.

Medvedev je istakao da je do Nove godine ostalo vrlo malo vremena, a ruski vojnici, oficiri, dobrovoljci u njenim poslednjim satima i minutima nastavljaju herojski da brane otadžbinu.

„Mnogi su u borbi. Naše misli su sada sa svakim od njih. Sa onima koji su verni svojoj dužnosti, čvrsto slede izabrani put, bore se sa mračnim silama kijevskih nacista. Naklon herojima moderne velike Rusije za njihovu hrabrost, posvećenost i izdržljivost, za spremnost na samopožrtvovanje u ime otadžbine. Zaista smo ponosni na njih“, dodao je Medvedev.

Ruske vlasti će uvek stati u zaštitu prava i sloboda Rusa, njihovog jezika, kulture i vere, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Učinićemo sve da životi miliona građana naše zemlje i njenih novih teritorija budu prosperitetni i sigurni. Uvek ćemo se zalagati za prava i slobode našeg naroda: njegov jezik i kulturu, veru i nadu. zaštiti sadašnjost i budućnost naše rodne zemlje“, rekao je Medvedev, poželevši Rusima sve najbolje.

„Od sveg srca vam želim dobro zdravlje, uspeh i sve najbolje u narednoj godini. Neka sve bude u redu. Srećna Nova godina“, poručio je on.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare