ONO ŠTO MI SE DESILO U AUSTRALIJI NE MOGU DA ZABORAVIM! Novak objasnio: Bilo je ružno, ali idemo dalje, ova zemlja mi je u srcu

Dolazak Novaka Đokovića u Australiju medijski je događaj u toj zemlji. Posle tamničenja u hotelu za izbeglice, a potom i proterivanja iz zemlje prošle godine devetostruki šampion grendslema u Melburnu stigao u Adelejd, gde će igrati na turniru kao pripremu za Otvoreno prvenstvo Australije koje počinje 16. januara.

Nove vlasti Australije ukinule su trogodišnju zabranu ulaska Novaku Đokoviću u zemlju koju mu je izrekao bivši ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok. Nole je prvi put pričao za medije u Australije od te sramne odluke. Da podsetimo, Australija je deportovala Novaka Đokovića sa obrazloženjem da nije poštovao odluke protiv kovida, iako mu je sama dozvolila ulazak u zemlju sa specijalnim odobrenjem.

– Drago mi je što sam se vratio u Australiju, ono što mi se dogodilo pre skoro 12 meseci nija bilo lako za mene. Za moju porodicu, moj tim, bilo koga iz moje blizine. Bilo je ružno kako sam morao da napustim zemlju, ali to je sada iza mene i okrećem novi list. Australija je zemlja koja mi je u srcu, i ovde sam imao neverovatne uspehe – kazao je na početku razgovora Novak Đoković, piše Kurir.

Najbolji teniser današnjice objasnio je Australijancima da je postupak njihovih vlasti ostavio dubok trag na njegovoj duši.

– Ne možete da zaboravite takve stvari, ostaju sa vama dok ste živi. Nikad tako nešto nisam doživeo i nadam se da više neću nikada. To ostaje sa vama, ali morate da krenete napred, da pričate kako se osećate u ovoj zemlji i kada igrate ovde.

Iako se prema raznim anketama većina Australijanaca protivi dolasku Novaka Đokovića u njihovu zemlju, srpski teniser se nada da neće imati negativna iskustva u Adelajdu, a posebno u Melburnu.

– Nadam se da će sve biti pozitivno, nije nešto što mogu da predvidim, daću sve od sebe da prikažem dobar tenis, kao i da ću izazvati pozitivne i lepe emocije kod ljudi. Nadam se da će se to desiti na mojim mečevima. Ovde sam nekoliko dana, od ljudi na aerodromu, u hotelu, na terenima, svi su bili ljubazni, išli smo na večeru, za sada je sve sjajno – istakao je Novak Đoković i nastavio:

– Uvek sam verovao u sebe i da mogu da osvojim svaki turnir na kome igram, s obzirom na moju karijeru mogu da imam takav stav. Sada je malo drugačije, ima mnogo mladih igrača, malo je smena generacija. Ali Nadal i ja i dalje idemo jako. Prošla sezona je bila proslava godine za neke od najvećih igrača ikada.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare