NOVE CENE PARKIRANJA U BEOGRADU Korigovan cenovnik prvi put od 2009. godine, evo kad stupa na snagu

Od 1. januara 2023. godine biće korigovane cene parkiranja za 4 do 5 dinara po satu na području zonskog sistema. Nove cene primenjivaće se od srede, 4. januara, jer se tokom novogodišnjih praznika neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Ovo je prvo povećanje cena od 2009. godine, koje se punih 13 godina nisu menjale.

S obzirom na to da dosadašnje cene nisu omogućavale neophodnu izmenljivost vozila, potrebnu da bi rezidenti koji imaju pravo na povlašćeno parkiranje pronašli slobodno parking mesto, nova cenovna politika je pokušaj da se diskretnim korigovanjem cene omogući veća i bolja iskorišćenost svakog parking mesta u zoni.

Na ovaj način stanarima se daje prioritet kao privilegovanoj kategoriji, tako što se skraćuje vreme zadržavanja vozila onih koji ne žive u centru grada, već dolaze u posetu i stimulisaće se parkiranje izvan zoniranog područja.

  1. Sat parkiranja u crvenoj zoni umesto 56 dinara koštaće 60 dinara, u žutoj zoni 53 dinara, umesto dosadašnjih 48 dinara, u zelenoj zoni 45 dinara, a do sada je koštao 41 dinar.

Cena sata parkiranja u plavoj zoni je po novom cenovniku 35 dinara, do sada je bila 31 dinar, a višesatna karta će umesto 150 dinara biti 200 dinara, piše Blic. Za stanare zonskog područja mesečna povlašćena parking karta biće 500 dinara, a za pravna lica sa sedištem u zonama ubuduće će koštati za 5-6 odsto više nego do sada.

Cena dnevne parking karte nije promenjena, ali je rok važenja popusta od 50% za produžen sa 8 na 20 dana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare