UŽIVO! PREDSEDNIK VUČIĆ: Nedeljkovići su divna porodica! Nikolin slučaj pokazuje sa kim imamo posla

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Nikolom Nedeljkovićem koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini.

– Sve je dobro završeno i to je najbitnije – rekao je predsednik i zahvalio se Nikoli i njegovoj porodici što su se sastali sa njim.

– Danas je meni bila čast i to sa politikom nema veze. Upoznao sam divnu porodicu Nedeljković, ponosnih i čestitih Srba. Roditelja koji su odgajali dečaka na najbolji mogući način. Kad dajemo novac za mlade, da vam otkrijem, on je to odmah prosleđivao deci, u humanitarne svrhe. Vidi se koliko ima veliko srce. Ponosan sam što smo malo mogli da pomognemo. Njegov slučaj pokazuje sa kim imamo posla. Tog dana je bio uhapšen i Risto Jovanović iz Crne Gore. Dobio je novčanu kaznu, Nikola Nedeljković zato što je iz Beograda kažnjen je sa osam meseci zatvore. 

– Nemaju ništa. Od materijalnih dokaza imaju pet fotografija, u beloj majici i sa zastavom na kojoj piše „nema predaje“. Onda su doveli trojicu lažova koji su potvrdili da je izgovarao reči mržnje, sve ono što se nije desilo. Nemaju dokaz čak ni da otvara usta. Dobro je da ne mrzi nikoga, voli svoju otadžbinu i srećan sam što će da radi. Vodiće se kao neosuđivano lice, što se tiče zakona Republike Srbije Nikola Nedeljokvić je čist kao suza. 

– Mnogo naše dece iz Srbije, na Vidovdan, nekada i drugim danom, naša deca odu na Gazimestan. Nikola, na snimku se vidi da viče Srbija, koji su oni mogli da pokažu. Zamislite strašnog greha što viče Srbija i nosio je majicu „nema predaje“. Baš kako su upadali u stanove i kuće naših ljudi, a onda dovodili svedoke da potvrde. Tako su hteli i ovde da slome jednog mladića samo zato što je Srbin. Koliko smo mogli trudili smo se da pomognemo – rekao je predsednik.

Predsednik je Nikoli ponudio i posao.

– Imamo dve ponude za tebe, da radiš, hoćeš li da se baviš i humanitarnim radom u kancelariji za KiM ili ćeš da radiš u ministarstvu za informacione tehnologije, sam izaberi. Verujemo da neko ko ima tako čistu glavu i rodoljubiv odnos može mnogo da pomogne. Saznali smo mnogo i o tvojim roditeljima, sestrama, videli smo iz kakve porodice dolaziš i bićeš pojačanje za državu – kazao je predsednik Vučić i dodao:

– Hvala sine još jednom što si imao mirnu, hladnu srpsku glavu da to sve izdrži!

Nedeljković se zahvalio svima na pomoći i podršci.

– Hteo bih da iskoristim ovu priliku, kao mladić koji se nikad nije bavio politiku, niti me to znaima. Hvala svima, hvala državi, hvala Vama predsedniče i svima koji ste pomogli. Ne mrzim nikog, samo volim i poštujem svoju zemlju – rekao je Nedeljković.

– Hoćeš u Kancelariju ili ministarstvo – upitao je predsednik još jednom Nedeljkovića.

– Bio bih najsrećniji kada bih mogao da pomognem još više našem narodu i uključim se – rekao je Nedeljković.

– Kao da gledam mog Danila. Od 1. januara u Kancelariju, ali moraš da učiš u međuvremenu – rekao mu je predsednik.

Nedeljkovića je primio u zgradi Generalnog sekretarijata u 10 sati.

Podsetimo, ovaj dvadesetogodišnji student iz Beograda uhapšen je na Vidovdan, na Gazimestanu, pod optužbom da je „izazivao versku mržnju i netrpeljivost“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare