MINISTAR GORAN VESIĆ: Vožnja „Pan vozom“ do Pančeva biće BESPLATNA DO BOŽIĆA! Evo koliko će posle praznika iznositi CENA KARTE

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će vožnja „Pan vozom“, koji će od Nove godine ponovo voziti na direktnoj liniji između Beograda i Pančeva, do Božića, verovatno, biti besplatna.

Vesić je prisustvovao potpisivanju Ugovora između „Srbija voza“ i Grada Pančeva, kojim se posle 12 godina ponovo uspostavlja „Pan voz“, što je bilo i njegovo prvo obećanje na novoj funkciji.

Gostujući u Beogradskoj hronici, Vesić je rekao da je i dok je obavljao funkciju zamenika gradonačelnika Beograda pokušavao da pronađe način kako da se BG voz produži do Pančeva, što nije bilo moguće, jer BG voz ide samo do Ovče, budući da svaka lokalna samouprava može da finansira voz samo na svojoj teritoriji.

– Sada, kada sam u prilici i vodim ovaj resor, sigurno ćemo izvršiti izmenu zakona, da Pančevo koje je suštinski deo Beograda, konačno bude povezano vozom. I uradili smo ono što smo mogli – rekao je Vesić, koji će biti među prvim putnicima 4. januara kada prvi voz bude krenuo ka Pančevu, prenosi Kurir.

Dodao je da veliki broj ljudi iz Beograda radi u Pančevu, zbog fabrika koje su tamo otvorene.

Na pitanje u vezi sa cenom karte, ministar Vesić je rekao da je pročitao da su auto-prevoznici zloupotrebljavali situaciju u kojoj nije bilo voza, i autobuske karte na relaciji Beograd – Pančevo naplaćivali i po 500 dinara.

– To je što su činili pojedini privatni autobuski prevoznici je bezobrazluk. I jedan od razloga zbog kojih sam požurio i obećao građanima Pančeva ovaj voz je upravo taj bezobrazluk pojedinih autoprevoznika, kojim su dovodili u pitanje živote građana koji su morali da putuju između dva grada – istakao je Vesić.

Zato će cena vozne karte biti oko 120 dinara, a do Božića se, verovatno, karte neće ni naplaćivati.

RED VOŽNJE „PAN VOZA“

Ministar je dodao da će voz saobraćati od Pančeva do samog Dunavskog koloseka, na 300 metara od Pančevačkog mosta, šest puta dnevno, odnosto tri puta u jutarnjem i tri puta u popodnevnom „špicu“.

Takođe, napomenuo je da će od leta biti više polazaka, jer će „Srbija voz“ dobiti nove garniture.

– Pošto će Ministarstvo koje vodim raditi na realizaciji projekata beogradske železnice, u budućnosti ćemo uključiti i Pančevo u BG voz, pa će biti i više desetina polazaka, kao i za ostale beogradske opštine. To će suštinski povezati dva grada i rešiti veliki problem – rekao je ministar Vesić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare