KAKVE REČI JIRGENA KLOPA O MLADOM SRBINU: Ima stav, fudbalsku inteligenciju, ali i genetiku! Hvalospev Nemac o Stefanu Bajčetiću

Stefan Bajčetić centralna je tema u medijima iz Španije, Engleske i Srbije. Mladić koji je postigao gol za Liverpul protiv Aston Vile (3:1) ne skida se sa novinskih stubaca.

Jirgen Klop ga je na nagovor skauta pogledao još dok je bio maloletan i igrao za Seltu. Čim ga je video odmah je izdao naređenje da se plati 300.000 evra španskom klubu i mladić u decembru 2020. dovede u Liverpulovu fudbalsku akademiju u Kirkbiju, gde je nedavno preseljen sportski centar iz legendarnog Melvuda.

Nemački stručnjak Jirgen Klop nije štedeo hvalospeve na račun mladog Srbina, bio je oduševljen njegovom igrom u Birmingemu. Stefan Bajčetić ušao je u igru u 79. minutu, a samo nekoliko trenutaka kasnije zatresao mrežu protivnika. Radi se o polivalentnom igraču koji može uspešno da igra u zadnjoj liniji, ali i veznom redu.

– Igra fudbal, i to radi izuzetno. I otac mu je bio fudbaler, pa je i genetika bitna. Postoji i stav, kao i fudbalska inteligencija. Veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim momcima – objasnio je Jirgen Klop, prenosi Kurir.

Stefan Bajčetić je sa 18 godina i 65 dana postao treći najmlađi strelac u istoriji Liverpula, u nekoj od utakmica Premijer lige. Mlađi su bili samo Majkl Oven, sa 17 godina i 143 dana i Rahim Sterling sa 17 godina i 317 dana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare