PRETUKAO ĆERKU PATIKOM ZBOG IGRAČAKA! Otac osuđen na godinu dana zatvora 

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je prihvatio sporazum o priznanju krivičnog dela koji je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu istog dana zaključilo sa okrivljenim I.T. zbog krivičnog dela Nasilje u porodici

Naime, 12.novembra ove godine, policija na Zvezdari je, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, zadržala I.T. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Nasilje u porodici.

– On je prema navodima krivične prijave, izvršio krivično delo, na štetu svoje maloletne, ćerke D.T. (5), na taj način što je u stanu u kom živi sa suprugom i dvoje maloletne dece,devojčicu koja se nalazila na krevetu uhvatio u predelu ruke i bacio je na drugu stranu kreveta. Vikao je na nju jer nije rasklonila igračke, nakon čega joj je plastičnom igračkom koju je držao u ruci zadavao udarce u predelu čela dok se igračka nije polomila. Nakon toga je, držeći je za kosu, patikom koju je uzeo iz cipelarnika zadao još nekoliko udaraca po glavi i telu – objasnio je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Dete je srećom zadobilo lake telesne povrede.

Osumnjičeni I.T. je uhapšen i nakon dva dana je saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu branioca.

– Tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je prema osumnjičenom na predlog tužilaštva odredio pritvor koji traje do danas. U toku istrage ispitana je svedok majka oštećene D.T. izvršeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog I.T. kao i oštećene D.T. pribavljeni su i izveštaji Gradskog centra za socijalni rad – objasnio je sagovornik Informera.

Prema njegovim rečima u ponedaljak 26.decembra, osumnjičeni I.T. je na ponovnom saslušanju u prostorijama tužilaštva priznao izvršenje krivičnog dela, nakon čega je sa njim, u prisustvu branioca, zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela Nasilje u porodici.

U skladu sa zaključenim sporazumom, Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenog I.T. oglasio krivim i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, pri čemu mu je i produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare