PARTIZAN SLAVIO NAKON DRAME! Neverovatna utakmica crno-belih protiv Bajerna, niz se nastavlja

KOŠARKAŠI Partizana u 16. kolu Evrolige savladali su ekipu Bajerna iz Minhena, koju sa klupe predvodi Andrea Trinkijeri. Imao je domaćin prednost od 15 poena u trećoj četvrtini, a na kraju je morao da se zadovolji pobedom rezultatom 83:77.

Dočekao je Partizan u Evroligi Bajern iz Minhena i „svoje“ Ognjena Jaramaza i Vladimira Lučića, prvi je bio u sastavu, a drugi nekadašnji igrač crno-belih je sa klupe posmatrao meč s obzirom na to da se još oporavlja od povrede.

Izabranici Željka Obradovića odlično su otvorili meč i nakon pet minuta imali su prednost 11:2, odličnu minijaturu imao je Jam Madar koji je postigao pet poena. Do kraja prve deonice sačuvali su prednost domaći košarkaši od 19:14.

Partizan – Bajern 83:77 (19:14, 22:15, 18:20, 24:28)

Partizan: Vukčević, Lidej 15, Avramović 2, Panter 6, Smailagić 2, Papapetru 2, Egzum 19, Naneli 5, Lesor 16, Trifunović 2, Madar 14.

Bajern: Vejler Bab 1, Volden 7, Vinston 10, Hanter 16, Bonga 11, Jaramaz 14, Zipser, Vimberg Haris 2, Rubit 14, Gilespi 2

Još bolje je Partizan zaigrao u drugoj deonici, stekli su domaći dvocifrenu prednost koju su do poluvremena održavali, a potom u istom ritmu nastavili i u trećoj.

Uspeli su Bavarci u poslednju četvrtinu da uđu sa zaostatkom od 10 poena. (59:49)

Poslednjim atomima snage izvršili su Bavarci pritisak u poslednjoj četvrtini, Isa Bonga u trojkom je spustio Nemce na pet poena zaostatka. Odgovorio mu je na isti način DŽejms Naneli.

Rubit Augustin postizao je u poslednjoj deonici poene gotovo isključivo sa penala,a te je u velikoj meri zaslužan što su gosti došli do tri poena zaostatka na 2 minuta pre kraja utakmice.

U prelomnim trenucima Dante Egzum je odlično probio i nakon faula Otela Hantera crno-bele vratio na šest poena prednosti, uspeo je odličnom odbranom Partizan na kraju da slavi 83:77

Podsetimo, ovo je treća pobeda Partizana u nizu u Evroligi, prethodno su savladani Efes i Fenerbahče.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare