DVA TELEFONA MLADOG POŠTARA OTKRIVAJU ISTINU: Misterija ubistva Miloša iz Danilovgrada, još nije predat ZAPISNIK nakon obdukcije

Višem državnom tužilaštvu Crne Gore još nije dostavljen zapisnik nakon završene obdukcije tela Miloša Stamatovića, poštara koji je pronađen mrtav u reci, saopštila je državna tužiteljka VDT-a Lepa Medenica.

„U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, kako je javnost već ranije obaveštena, formiran je predmet povodom pronalaska tela muškarca M.S, čije telo je izvučeno iz reke u mestu Botun dana 20.12.2022. godine, te je od strane tužilaštva istog dana data naredba za obdukciju tela. Obdukcioni zapisnik još uvek nije dostavljen tužilaštvu“, kazala je Medenica, prenosi Kurir.

Istakla je da je po nalogu tužilaštva izuzet video materijal sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, koji će biti predmet analize.

„Izuzeta su i dva telefona od lica M. S, koji će takođe biti predmet određenih veštačenja. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će doneti odluku u predmetu“, navela je portparolka VDT-a.

Da podsetimo, telo dvadesetpetogodišnjaka pronađeno je 20. decembra u Botunu. Njegov nestanak 17. decembra su prijavele kolege iz Pošte Crne Gore, nakon što se nije vratio da razduži smenu.

Stamatović je bio zaposlen u Pošti Crne Gore i u vreme nestanka nosio je sa sobom oko 15.000 evra, koliko je i trebalo da podeli penzionerskih naknada.

Ubrzo nakon nestanka pronađeno je vozilo u kom je mladić prevozio novac. U vozilu je uočeno između 2.000 i 3.000 evra, dok se ostatak novca aktivno traži.

Uočeno je da su ruke na telu mladića vezane sa prednje strane i to je činjenica ili detalj, koji ukazuje na mogućnost da je smrt nastupila nasilno, odnosno da je moguće da je u pitanju ubistvo, što policija proverava.

Tražili ga svuda

Da se Stamatoviću nešto desilo prve su primetile njegove kolege jer se nije vratio da razduži smenu.

– Prijavili su njegovog nestanka i svi su se uključili u akciju pronalaska mladog poštara, pa se tako i apel o njegovom nestanku širio na društvenim mrežama.

Meštani Danilovgrada, odakle je Miloš rodom, pretraživali su teren zajedno sa policijom i spasiocima, koji su angažovali i ronioce i čamce – prenosi crnogorski portal Press.

Danima se tragalo za nestalim, a onda je jedan meštanin koji je učestvovao aktivno u potrazi prvo uočio njegov automobil.

– Ubrzo nakon nestanka pronađeno je vozilo u kom je mladić prevozio novac i to u naselju Botun, nedaleko od korita reke Morače. Urađen je detaljan uviđaj i tada je u vozilu nađeno između 2.000 i 3.00 evra, dok ostatka novca nije bilo – kaže sagovornik portala Press i dodaje da se za preostalim parama traga.

– Meštani su potom u utorak oko 10 sati uočili telo kako pluta po vodi u blizini obale Morače. Izvukli su telo muškarca koji je imao vezane ruke sa prednje strane i o svemu su obavestili policiju. Daljom identifikacijom utvrđeno je da je u pitanju nestali poštar. Telo je prevezeno na obdukciju koja će utvrditi kako i kada je nastupila smrt mladića.

Inspektori rade na slučaju koji se vodi kao sumnjiva smrt, a predmet je formiralo i podgoričko Više tužilaštvo.

– S obzirom na položaj tela i vezivanje ruku sumnja se da je u pitanju nasilna smrt – kaže izvor i dodaje da su naložena brojna veštačenja.

Pregledaju se snimci

– Naloženo je da se skinu snimci sa sigurnosnih kamera kako bi se eventualno rekonstruisalo kretanje žrtve kobnog dana i kako bi se utvrdilo da li ga je neko pratio, koliko dugo, kojim vozilom i slično. Takođe, pronađen automobil, kao i novac, poslati su na veštačenje da bi se utvrdilo da li na njima ima DNK tragova i čijih, kao i otisaka prstiju – objašnjava izvor.

Prema prvim i nezvaničnim informcijama, ne isključuje se ni mogućnost da je Stamatović otet, a zatim mučen i ubijen.

– Način izvršenja ovog krivičnog dela podseća na recept smrti zloglasnih kotorksih klanova. Za sada ima nezvaničnih indicija da je mladić otet, vezan, mučen, ubijen i na kraju bačen u reku – kaže izvor.

Ima nelogičnosti

Istražitelji detaljno proveravaju i sve kontakte Miloša Stamatovića. – Istraga se vodi u nekoliko pravaca, a jedan od njih je i mogućnost da je neko pratio mladića i da je znao da kod sebe ima novac. Opljačkao ga, a zatim ga ubio. S druge strane, nelogično je što ubica nije uzeo svih 15.000 evra koje je poštar nosio – kaže sagovornik i dodaje:

„Inspektori proveravaju i da li je poštar imao problema s nekim i da li je upao u neke prljave poslove. Proverava se s kim se čuo i dopisivao u poslednje vreme, s kim se viđao ili svađao.“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare