ŠAPIĆ: Grad će nastaviti da pomaže mladim ljudima u naučnom radu 

GRADONAČELNIK Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru učenike Matematičke gimnazije koji su učestvovali na 19. Međunarodnoj juniorskoj olimpijadi u Bogoti.

Na ovom naučnom takmičenju učestvovalo je četvoro učenika iz Matematičke gimnazije, a njihov odlazak u Bogotu pomogao je Grad Beograd.

Gradonačelnik je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je kao prvi čovek grada imao priliku da primi mlade ljude koji su postigli visoke rezultate.

– Nekada kao da zaboravimo na ljude koji u nauci postižu svetski vredne rezultate i koje će njihovo znanje daleko odvesti, kao što je to danas slučaj sa đacima Matematičke gimnazije koji su na Međunarodnoj svetskoj naučnoj olimpijadi osvojili srebrnu i bronzanu medalju. Ovo nije prvi put da učenici Matematičke gimnazije osvajaju medalje za svoj grad i državu. Pokušaćemo u narednom periodu da kao Grad Beograd pomognemo mladim ljudima u njihovom naučnom radu, da im unapredimo uslove i da sistematizujemo način pomoći svima koji grad Beograd i državu Srbiju predstavljaju na ovaj način. Oni svakako imaju načina da visoke rezultate postignu i bez nas, ali je naša obaveza da učinimo sve u našoj moći da im u tome pomognemo – kazao je Šapić.

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Lazić zahvalila je gradonačelniku na tome što je Grad omogućio da se ovaj put u Kolumbiji realizuje i naglasila da je to pokazatelj da grad i država cene trud i rad učenika i da im je to podsticaj za budućnost.

–To je posebno važno takmičenje za učenike za decu uzrasta do 15 godina jer se takmiče iz oblasti fizike, hemije i biologije, čime su svoju svestranost pokazali u punom sjaju. Takmičenje je bilo vrlo teško i time je ovaj rezultat mnogo bolji – rekla je Lazić.

U ime učenika obratio se Andrej Drobnjaković koji je zahvalio Gradu i državi što su omogućili da se takmiči na ovom prestižnom takmičenju. On je rekao da je zaista ponosan što je imao priliku da se takmiči za tim Srbije.

Na ovom takmičenju učestvovalo je četvoro učenika Matematičke gimnazije, Andrej Drobnjaković, koji je osvojio srebrnu medalju, Jovan Kulezić bronzanu medalju, a u timu beogradskih matematičara bili su i Iva Živković i Nikola Stefanović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare