Premijerka Ana Brnabić: Kurti ima ambiciju da izazove oružane sukobe

Premijerka Ana Brnabić obraća se građanima iz Palate Srbije nakon konferencije „Talenti na okupu 5.0“.

– Ja ću sada lično da razgovaram sa svima, zamolićemo i partnere iz EU da podele sa nama iskustva. Već 16. januara imaću veliki sastanak sa organizacijama civilnog društva – rekla je premijerka, govoreći o povlačenju Nacrta zakona o policiji.

Što se tiče PIO fonda, punjenje PIO fonda je pre svega iz doprinosa. Danas je on jedna ozbiljna institucija. Ne znam o čemu pričate kada kažete da se imovina PIO fonda prodaje ispod tržišne vrednosti, odgovorila je premijerka na pitanje novinara.

– Tako su me ubeđivali da je brend IMT vredan 20 miliona evra. Je l mislite da je to tržišna vrednost – pita Brnabić.

„Bilo je fenomenalno ranije, PIO fond je pražnjen, ništa nismo prodavali“, ironično je zaključila.

Brnabić je navela da je u kontaktu sa resornim ministrima koji su obilazili Pirot nakon što se desio akcident sa curenjem amonijaka iz cisterne.

Osvrnula se i koja su tri glavna izazova u 2023. godini.

–  Ekonomska situacija u Evropi će biti još teža. Naša ekonomija je direktno vezana za ekonomiju država članica EU, naročito Nemačke. Zatim, energetika.Sigurno je da će sledeća zima biti još teža od ove zime. Mi se već spremamo i imaćemo još jednu termoelektranu. Spremamo se i za dodatne kapacitete iz obnovljivih izvora energije. Treći izazov je stabilnost na ovim prostorima. Nadam se da će se naći način da Priština počne da poštuje sve međunarodne sporazume i osnovna ljudska prava Srba na Kosovu – rekla je Brnabić.

Kurti ima ambiciju da izazove oružane sukobe, istakla je, ali je nedopustivo pretiti nasilnim uklanjanjem barikada.

– Na njima su deca i stariji ljudi – podsetila je ona.

Osvrćući se i na populacione podatke, premijerka je navela da niže kvalifikovana radna snaga ide iz Srbije u potrazi za bolje plaćenim poslovima.

– Nadam se da će se to promeniti kontinuiranom rastom plata u Srbiji – rekla je premijerka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare