Danas obdukcija dvojice muškaraca stradalih tokom akcidenta u Pirotu: Tela prebačena u Niš

Obdukcija tela dvojice muškaraca pronađenihtokom akcidenta u Pirotu, biće obavljena danas na Institutu za sudsku medicinu u Nišu. Radi se o sedamdesetčetvorogodišnjem B.J. iz pirotskog sela Sopot čiji je leš pronađen u nedelju u njegovom vozilu na ulazu u Pirot, i telu turskog državljanina T.P. (55) otkrivenog juče nedaleko od pruge gde je cisterna sa amonijakom iskliznula sa pruge nakon čega je došlo do curenja opasnog gasa. 

S obzirom na to da je B.J. bio dugogodišnji srčani bolesnik obdukcija je naložena kako bi se utvrdilo da li je preminuo prirodnom smrću ili se otrovao. Iz istog razloga biće urađena i obdukcija tela turskog kamiondžije, s obzirom na to da postoji mogućnost da je stradao prilikom pada sa nadvožnjaka te da se nije otrovao.

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Goran Petrović saopštio je da bi obe obdukcije trebalo da budu obavljene u toku prepodneva.

– Uobičajeno, kliničke obdukcije radimo ovde u bolnici ali s ozbirom na ove okolnosti, neophodno je bilo da se uključi Institut za sudsku medicinu u Nišu. I obdukcija čoveka preminulog u Opštoj bolnici u Pirotu i pronađenog stranog državljanina biće obavljena u toj ustanovi a rezultati će biti dostavljeni tužilaštvu – saopštio je Petrović.

Komentarišući trenutno stanje pacijenata zadržanih u bolnici, on je kazao da su ostala još samo dva bolesnika.

– Jedan iz Pirota je na internom odeljenju dok je na grudnom jedan turski državljanin. U poslednja 24 sata, javila su se samo dva pacijenta sa simptomima trovanja, ambulantno su zbrinuti i pušteni kući.

Iz niškog UKC saopšteno je da je u ovoj ustanovi na lečenju četvoro odraslih i troje dece i da su svi stabilni.

Kako je saopštio komandant štaba za vanredne situacije gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, rezultati koncentracije amonijaka u vodi i vazduhu su ohrabrujući, te postoji mogućnost da od sutra đaci krenu u školu a zaposleni na posao. Međutim, dodao je da vanredna situacija neće biti ukidana dok se cisterne ne uklone sa pruge. Na mestu nesreće je ukupno 20 cisterni sa 900 tona amonijaka. Prema njegovim rečima, od vlasnika tovara kompanije Eliksir je dobijeno uputstvo da se cisterna iz koje curi gas ne dira, odnosno da se pre njenog uklanjanja, dozvoli da iscuri sav amonijak.

Precizirao je da su merenja pokazala da je koncentracija amonijaka u vazduhu u beloj zoni, odnosno ispod graničnih vrednosti dok je došlo do velikog pada amonijaka u Nišavu sa 2.02 do 0.52 miligrama po litru.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare