Vučević: Podižemo broj specijalno obučenih vojnika sa 1.500 na 5.000, razbiće u paramparčad loše želje

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da su sinoć general Mojsilović,  načelnik Generalštaba Vojske Srbije i on dobili zadatak, nalog od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1.500 na 5000.

Da Vojska Srbije ima 5000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije.

Tih 5000 vojnika biće spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina.

– Tih 5000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije biće najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima. I Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsednik Republike i do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju, prenosi Telegraf.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare