OGLASIO SE GRENEL: Blinken da zahteva od Kurtija oslobađanje srpskih zatvorenika i da se uzdrži od hapšenja mirnih demonstranata 

Nakadašnji izaslanik predsednika Amerike za dijalog Ričard Grenel saopštio je da je najnovije nasilje na Kosovu neprihvatljivo i da Aljbin Kurti nastavlja svoje jednostarne akcije na severu kršeći Međunarodne sporazume.

Grenel je na Tviteru napisao i da bi aktuelni američki državni sekretar Entoni Blinken trebalo da zahteva od kosovskog premijera Aljbina Kurtija da oslobodi srpske zatvorenike i uzdrži se od hapšenja mirnih demonstranata.

U nizuTvitova Grenel je rekao i da bi Kurti trebalo da prestane sa slanjem specijalaca na sever Kosova dok istovremeno zahteva uklanjanje barikada.

„Najnovije nasilje na Kosovu je neprihvatljivo.Aljbin Kurti nastavlja svoje jednostrane akcije na severu kršeći međunarodne sporazume, Entoni Blinken mora da zahteva da Kurti oslobodi srpske zatvorenike i uzdrži se od hapšenja mirnih demonstranata, i prestane sa slanjem specijalaca na Sever – dok istovremeno zahtevaju uklanjanje barikada. Sve ovo treba da se radi u isto vreme“, naveo je Grenel.

On je dodao da Aljbin Kurti u nasvetije vreme za hrišćane ne bi trebalo da traži od Patrijarha srpskog da prvo da političke izjave pre nego što uđe na Kosovo.

„Ovo je direktno kršenje verskih sloboda i ambsada SAD na Kosovu bi trebala javno da ovo osudi“, poručio je Grenel.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare