„NE IZLAZITE NAPOLJE!“ Drama nakon curenja amonijaka na autoputu kod Pirota: I vozila sletela sa puta, SEDMORO POVREĐENIH

Nakon što je danas oko 17. 30 časova na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han došlo je do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog voza koji je vozio gas amonijak, nastao je pravi haos na autoputu u tom delu Srbije.

Kako saznaje Blic, sedam osoba je povređeno.

Zbog iskliznuća, došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferi, pa nadležni apeluju na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje.

Takođe, saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na autoputu i magistralnom putu je u prekidu zbog slabe vidljivosti, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor.

Na terenu je 19 vatrogasaca spasilaca sa 7 vozila iz Vatrogasno-spasilackog bataljona Pirot i kreće još 7 vatrogasaca-spasilaca sa 3 vozila iz Niša, uključujući i vozila i tim za opasne materije.

Zbog zavese koja se formirala od isparenja amonijaka, nekoliko vozila je sletelo sa autoputa i trenutno nije moguće prići mestu nesreće.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare