BELORUSIJA DOBILA ISKANDER I S-400! Moskva zadovoljno trlja ruke: Veća efikasnost savezne države biće povećana

Ruski PVO sistemi i rakete „Iskander“ povećaće efikasnost protivvazdušne odbrane Savezne države, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Galuzin.

– Oružanim snagama Belorusije isporučeno je najmodernije rusko naoružanje – sistemi S-400 i mobilni raketni sistemi ‘Iskander’ – rekao je Galuzin.

Podsetimo, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da su ovi sistemi u ponedeljak stupili na borbeno dežurstvo.

Prema rečima Galuzina, Rusija i Belorusija aktivno rade na zaštiti zapadnih granica Savezne države i obe modernizuju infrastrukutru na granici.

On je, takođe, rekao da nije korektno govoriti o tome da će zajedničke snage Rusije i Belorusije biti angažovane u specijalnoj operaciji u Ukrajini. 

– Zadatak zajedničke rusko-beloruske grupe jedinica je da pruže otpor potencijalnom protivniku u slučaju upada na teritoriju Belorusije – rekao je zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije. 

Galuzin je dodao i da to što Rusija obučava posade beloruskih aviona, preuređenih za primenu specijalne municije predstavlja simetričan odgovor na neprijateljske poteze NATO.

– Tokom radne posete predsednika Rusije Vladimira Putina Minsku 19. decembra saopštena je odluka o obuci posada borbenih aviona, preuređenih za moguću primenu specijalne municije – rekao je Galuzin i naveo da se SAD analogne stvari rade već godinama sa saveznicima u NATO. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare