GRAD NE ZABORAVLJA TROJKE I ČETVORKE: Porodicama sa više dece juče dodeljena jednokratna novčana pomoć

RODITELjI trojki, četvorki i duplih blizanaca juče su dobili jednokratnu novčanu pomoć, a svečana sala Starog dvora bila je mala da primi sve devojčice, dečake, mame, tate, bake i deke.

Dočekao ih je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić koji im je poželeo srećne praznike i istakao da će Grad učiniti sve da pomogne porodicama sa više dece te će osim jednokratne pomoći, odlukom o besplatnim udžbenicima, vrtićima ali i kuponima nastaviti da finansijski olakšava njihovo odrastanje. Iznos jednokratne pomoći daje se svake godine u visini jedne, dve ili tri prosečne plate, u zavisnosti od starosti deteta.

Drugi pišu

– Veliko mi je zadovoljstvo što je ovde mnogo dece, zahvaljujući onome što je Grad uradio za njihove porodice – poručio je prvi čovek prestonice. – Potrudićemo se da u budućnosti toga bude još više, jer oni rastu i potrebno im je mnogo toga. Zato smo i doneli odluku o besplatnim udžbenicima i vrtićima, ali i poklon vaučerima koje delimo beogradskoj deci.

Šapić kaže da, dok je bio na čelu opštine Novi Beograd, najviše vremena voleo je da provodi sa decom i penzionerima jer je tu, kako je rekao, najbolja energija.

– Pokušaćemo da donesemo dodatne mere koje će, u ovim teškim vremenima, mladim bračnim parovima da olakšaju odluku o potomstvu. Nadamo se da vam i ova pomoć dosta znači. Nove mere donećemo na predstojećoj sednici Skupštine grada, a i ubuduće ćemo se truditi da jednoj porodici pomognemo na sve načine, da njihova deca izrastu u dobre i poštene ljude.

Miroljub Nestorović, otac trojki, zahvalio je gradonačelniku na pažnji koju je posvetio višečlanim porodicama.

– Ova pomoć svima nam veoma znači, jer tako Grad pokazuje da brine za nas i posvećuje nam pažnju. Takođe, hvala na ideji da vrtići od sledeće godine budu besplatni jer će tako roditeljima sa više mališana značajno olakšati i smanjiti udar na njihove budžete – kazao je ponosni tata.

Osim gradonačelnika, rešenja za materijalnu pomoć mamama i tatama uručile su i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić i direktorka Gradskog centra za socijalni rad Silvia Alavanja.

VIŠE „BELIH“ PORED ŠKOLA

ŠAPIĆ je podsetio da pripadnici Službe javnog reda, odnosno „beli“, sada više obilaze parkove, te dežuraju u blizini vrtića i dvorišta škola.

– „Beli“ na tim lokacijama brinu o bezbednosti dece kako bi njihovi roditelji bili sigurni – naglasio je prvi čovek prestonice.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare