DUGOGODIŠNJI OPERATIVAC BIA UBIJEN 500 METARA OD KUĆE: Roditelji i žena umrli od tuge, ćerke još čekaju pravdu 

Branko Glušica (55) iz Novog Sada, dugogodišnji operativac BIA, ubijen je 24. decembra 2009. godine oko 21 sat u Ulici Vatroslava Jagića u novosadskom naselju Telep.

Trinaest godina prošlo je od ovog zločina, a policija ni za korak nije bliže hladnokrvnom ubici. Osim atentatora, nepoznat je i motiv likvidacije.

Glušica je izrešetan na Badnje veče uoči katoličkog Božića, koji je slavila njegova supruga. Malo pre 21 sat napustio je porodičnu večeru, koja je tek počela, da bi otišao da kupi baterije za igračku koju je na Badnji dan poklonio unuku.

Njegovo okrvavljeno telo, nagnuto nad volan crvenog „juga“, ugledali su prolaznici na oko 500 metara od kuće u kojoj je stanovao. Bilo im je čudno što se automobil, iako je motor upaljen, duže od pola sata ne pomera s parkinga. Napadač je očigledno prišao automobilu i kroz prozor sa strane suvozača ispalio devet metaka u glavu i grudi Branku, posle čega je pobegao. Na mestu suvozača ostali su igračka, pakovanje baterija i fiskalni račun.

– Nije jasno ni meni, ni nikome ko je poznavao Branka, zbog čega se ćuti. Ko to prikriva? Ko prikriva ubicu i zašto? Koji je motiv za tako strašan zločin. Ne može niko da me ubedi da u današnje vreme, kada je i tehnologija napredovala, ne može da se sazna ko je ubica. Kako taj zločinac punih trinaest godina živi, grize li ga savest? Kako spava? Strašno – kaže D. A, jedan od prijatelja pokojnog Branka.

Nakon četiri godine preminuli su njegova supruga, pa majka i otac od tuge za njim. Njegove ćerke 13 godina čekaju pravdu i neodustaju dok ne saznaju ko je mogao njihovog tatu da im uzme i to na takav način.

Glušica je bio penzionisani policajac koji je radio u UBPOK- u i državnoj bezbednosti do 2008. godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare