VELJINU TAJNU SVESKU ČUVAO LAZAREVIĆ: Novi detalji istrage protiv klana Belivuk-Miljković

Dugovanja za kokain „kavačkog klana“, uz ostale podatke, nalaze se u zabeleškama Veljka Belivuka koje su bile kod advokata Dejana Lazarevića, potvrdio svedok Srđan Lalić.

Paralelno sa suđenjem monstruoznom klanu Veljko Belivuk – Marko Miljković policija i tužilaštvo nastavljaju istragu i prikupljaju nove dokaze njihovih zločina. Nedavno otkrivena tajna sveska Veljka Belivuka sadrži mnogo podataka o tome, ali svaki treba pažljivo proveriti da bi bili pridodati postojećoj optužnici. U njoj su imena pojedinih uticajnih ljudi koji su stavljeni pod prismotru, kao i njihovi kontakti, saznaje Republika.

Ta sveska bila je kod Dejana Lazarevića, advokata ovog klana, koji je zastupao i grupu Darka Šarića, s kojom je kasnije uhapšen.

O tome je govorio i svedok-okrivljeni Srđan Lalić na suđenju u Specijalnom sudu.

Na propitivanje Miljkovića o 40 kilograma kokaina koje je njemu, prema svedočenju Lalića, poslao šef „kavačkog klana“ Radoje Zvicer, Lalić je odgovorio:

– Da, i to nije jedini put da ti je slao. I ti i Veljko ste mi rekli, to sam video u svesci Veljka Belivuka koju nam je dao Lazarević, a u kojoj pišu dugovanja. 

Kako nezvanično saznajemo, istražni organi su na tom spisku ugledali poznata imena, među kojima ima i sudija, tužilaca i policajaca.

– Tu je registrovan i protok novca, dugovanja, nabavljanje i način transporta „robe“, ali i drugi podaci interesantni za vođenje procesa protiv ove organizovane grupe – objašnjava izvor blizak istrazi.

Miljković je na svaki pomen Lazarevićevog imena u sudnici „sekao“ Lalića.

– Zašto mrziš Dejana Lazarevića, nemoj da ga spominješ jer nije deo ovog predmeta – besno je u jednom trenutku Laliću poručio Mare Mesar.

Potom je naveo da je Lalić sve izmislio i da samo pokušava da dokaže da bi ispalo da su spremali atentat na predsednika.

Miljković: Na koga konkretno misliš kad pričaš o snajperu?

Lalić: Na čitavu vladajuću strukturu. Lazarević je tada rekao: „Samo da smaknemo ove i posle ćemo lako“.

Sagovornik Republike tumači da je klan u strahu od te tajne sveske i podataka koje je bi „đavolji advokat“, kako su ga prozvali mediji, mogao da, u eventualnim „pregovorima“ sa tužilaštvom, prosledi istražnim organima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare