Prvi čovek vojske Miloš Vučević snažnim videom pozvao na služenje dobrovoljnog vojnog roka (VIDEO) 

Ministar odbrane Miloš Vučević pozvao je sve zainteresovane državljane da se prijave na dobrovoljno služenje vojnog roka. On je to učinio moćnim video na društvenoj mreži.

-Najvažnije odluke donosimo sami. U društvu najboljih. Pokaži šta možeš. Dokaži da možeš- stoji na profilu ministra, a moćan video prate reči:

-Otadžbina te zove da staneš u stroj najboljih. Spremni za sve uslove, jer mi smo Vojska Srbije. Prijavi se za dobrovoljno služenje vojnog roka.

Na služenje vojnog roka mogu da se prijave svi građani od 19 do 30 godina. Prijave se mogu podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave i u centrima Ministarstva odbrane – nekad vojnim odsecima.

-Momci i devojke koji žele da služe vojni rok u stroju, pored novih znanja i veština, imaće obezbeđene putne troškove, zdravstveno, smeštaj, ishranu, vojnu odeću i obuću, a dobijaće i mesečnu platu od oko 38000 dinara. Nakon odsluženja vojnog roka, i momci i devojke mogu odmah stupiti u profesionalnu vojnu službu – istakao je Vučević.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare