RUSKI AMBASADOR U SAD: Putovanje Zelenskog je u holivudskom stilu! Tek nam preti eskalacija rata u Ukrajini 

Poseta Voldimira Zelenskog Vašingtonu pokazala je da ni Sjedinjene Države ni ukrajinski predsednik nisu „spremni za mir“, izjavio je u sredu ruski ambasador u SAD.

Njegovi komentari usledili su nakon što je Zelenski održao istorijski govor sa američkog Kapitola, izražavajući zahvalnost na američkoj podršci u borbi protiv ruske agresije od početka rata – i tražeći još.

„Pomirljive izjave Bajdenove administracije o nepostojanju namere da se započne konfrontacija sa Rusijom su samo prazne reči“, rekao je ambasador Anatolij Antonov u izjavi koju je distribuirala ruska ambasada i u kojoj je opisano, kako je rekao, „putovanje Zelenskog u holivudskom stilu“.

Ono što je u suštini najavljeno uz aplauze i sarkastične osmehe, jeste potreba da se nastavi ‘proksi rat’ protiv naše zemlje“, rekao je on.

„Do potpune pobede nad nama.

Upozorenje ambasadora: Govoreći sa Zelenskim ranije u sredu, predsednik Džo Bajden je najavio da će SAD poslati Kijevu odbrambeni raketni sistem Patriot kao deo dodatnog paketa pomoći Ukrajini od 1,8 milijardi dolara.

Anotonov je rekao da je Bajdenova najava stigla uprkos upozorenjima Rusije da ne daje sistem Ukrajini.

„Mislim da svi odlično razumeju sa kakvom sudbinom može da se suoči osoblje koje popunjava ove komplekse na teritoriji Ukrajine“, rekao je on.

Ruski ambasador je takođe upozorio da bi učešće SAD u Ukrajini moglo dovesti do intenziviranja sukoba.

„Provokativne akcije SAD stalno vode ka eskalaciji, čije se posledice ne mogu ni zamisliti“, rekao je on.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare