HILARI KLINTON: Borba Ukrajine protiv Rusije je dobra investicija za SAD! Ne traže od nas da budemo tamo da vodimo njihov rat! 

Bivša državna sekretarka SAD Hilari Klint u čije vreme je počeo Majdanski prevrat u Ukrajini kada je nasilno promenjena vlast u Kijevu 2014 godine za CNN je rekla da je govor ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog bio izvanredan.

Hilari Klinton je rekla da je borba Ukrajine protiv ruske agresije pokazalo da je dobra investicija za Sjedinjene Države.

Govor je „povezao borbu ukrajinskog naroda sa sopstvenom revolucijom, sa našim osećanjima da želimo da u našim domovima bude toplo da proslavimo Božić i da nas navede da razmišljamo o svim porodicama u Ukrajini koje će biti stisnute na hladnoći i da znaju da su trenutno na prvoj liniji slobode“, rekla je Klintonova u emisiji „Anderson Kuper 360 na CNN-u, u sredu.

Ona je rekla da je istorijsko obraćanje Zelenskog „ojačalo i demokrate i republikance koji razumeju šta je ulog u ovoj borbi protiv Putina i ruske agresije, a sada i sa njihovim saveznikom Iranom“.

„Takođe mislim da niko ne traži blanko ček“, dodala je Klintonova.

„Verujem da su Ukrajinci dokazali da su zaista dobra investicija za Sjedinjene Države. Ne traže od nas da budemo tamo da vodimo njihov rat. Oni se sami bore protiv toga. Oni od nas i naših saveznika traže sredstva ne samo da se odbranimo već i da zaista pobedimo.”

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare