ŽENA ZAPALILA KOMŠIJU BENZINOM: Stanari samačkog hotela spasavali živu glavu

Stanarka samačkog hotela u Železniku D. R. (47) izazvala je požar u noći između ponedeljka i utorka, kada je zapalila komšiju (56) s osmog sprata. Nesrećni muškarac je nakon nemilog događaja hitno prebačen u Urgentni centar jer mu je, kako nezvanično saznaje Republika, izgorelo 60 odsto kože, dok je žena koja je u kraju poznata po incidentima takođe završila u bolnici zbog opekotina po telu.

Kako za Republiku navodi jedan od stanara Zoran Romčević, koji se u trenutku požara zatekao na licu mesta, scene su bile jezive.

– Ležao sam u krevetu kada sam u jednom trenutku ugledao da mi u stan ulazi dim. Brzo sam istrčao na hodnik i video komšiju kako izvlači teško povređenog muškarca iz susednog stana. Vatrena stihija je toliko uzela maha da su zahvaćeni i naši stanovi. Na celom spratu se prst pred okom nije video, a ja sam jedva sam uspeo da siđem niz stepenice na šesti sprat i tada sam video vatrogasce, očigledno ih je neko pozvao – objašnjava Romčević i dodaje:

– Čuo sam da ga je komšinica D. R. te noći dozivala, kao i mnogo puta pre toga, ali on nije želeo da joj otvori vrata. U jednom trenutku je uspela da ga nagovori da je pusti unutra, nakon čega ga je polila benzinom i zapalila. Iskreno, ne čudi me to jer su se u poslednje tri godine, koliko ja živim ovde, iz tog stana svakodnevno mogli čuti samo buka i svađa. Niko od komšija nije mogao noću da spava od njih i njihovih drugara, koji su tu dolazili da se zajedno drogiraju i piju – rekao je Zoran za naš portal.

Špricevi svuda po hodnicima

Da ovo nije prvi put da između navedenog para dolazi do nemilih događaja, potvrdili su nam i drugi stanari.

Ne znam u kakvom su odnosu bili, da li prijateljskom ili ljubavnom, ali svakako njihov odnos nije bio zdrav. Šokiran sam činjenicom da se u našoj zgradi svuda po hodnicima mogu naći špricevi. D. R. jedna je od onih koja je svakodnevno konzumirala drogu i koja čak iznuđuje novac od ljudi samo da bi imala za litar votke. Žao mi je samo njene ćerke, koja je akademski građanin, a koju sam bezbroj puta sreo u zgradi kako sedi na stepenicama i plače jer ne može da se izbori s majkom – naveo je jedan od njih.

Nakon što ga je zapalila, D. R. hladnokrvno je otišla kod komšije, kao da se ništa nije dogodilo.

– Ona ima ljude po zgradi, koje svakodnevno maltretira. Tako je kobne noći jednog muškarca bukvalno držala kao taoca i, kad je izazvala požar, ona se vratila kod njega. Pošto se očigledno malo otreznila i objasnila mu šta je uradila, zamolila ga je da pođe s njom da vidi u kakvom je stanju nesrećni muškarac s osmog sprata, ali ju je on odbio – ističe M. M. za Republiku i dodaje da je nakon toga D. R. sama otišla na osmi sprat da navodno spase nesrećnog čoveka. I nju je zahvatila vatra, pa joj je izgorelo 40 odsto tela.

U policiju nije stigla nijedna prijava

Prema rečima ogorčenih stanara, oni su često zvali komunalnu policiju, ali im oni svaki put kažu da to mora da prijavi upravnik zgrade.

– Mi smo njemu prijavljivali problem, a on kaže da je prosledio prijavu policiji. Međutim, policija nam je nakon požara rekla da nema od predsednika nijedna prijava, već samo od nas stanara. Predsednik, koga mesečno plaćamo, na svaki problem odgovara: „Nisam nadležan.“ U zgradi nemamo ni creva na hidrantima, kao ni protivpožarne aparate – rekli su stanari.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare