VUČIĆ O KRIZI NA KIM: To što rade neke sile je ČIST BEZOBRAZLUK – kažu vratite se u instituciji – MA NEMOJ! Prvo vi formirajte ZSO i pustite nedužne ljude! 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Baku, čime je započeo dvodnevnu radnu posetu Azerbejdžanu

Vučić se obraća naciji

Vučić se ranije sastao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

– Želimo da preuzmemo njihova iskustva, jer znaju kako se ratuje i pobeđuje, važno je da mnogo toga menjamo.

Kako je rekao, Azerbejdžan je siguran partner Srbije.

 Koliki god pritisak neko vršio na predsednika Alijeva, a vi znate ko može da vrši pritisak, on neće ustupiti. Azerbejdžan podržava teritorijalni integritet Srbije, i oni od toga neće odustati. U Bakuu imamo sigurnog i pouzdanog partenera.

Očekujemo da tokom 2023. godine uspostavimo direktnu avionsku liniju Beograd – Baku, rekao je Vučić. 

Kaže da nastavljamo da radimo na razvoju Srbije, i uskoro će eksperti iz Azerbejdžana ponovo doći u Beograd ali i Alijev.

– Najviše smo pričali o politici. Alijev sam razvija svoju zemlju, ozbiljne vizije i ne plaši se nikoga, vrlo je odgovoran i sposoban – ocenjuje Vučić.

Kaže da je pažljivo poslušao savete Alijeva, i da će ulagati u vojnu industriju.

– Mi ćemo dalje moći dodatno da ulažemo u vojnu industriju za jačanje solventnosti, reč je o stotinama miliona evra.

Kada je reč o prvim koracima, rekao je da će biti vidljivi u mesecima pred nama a do kraja 2023. očekuje direktnu liniju Beograd-Baku.

 Još jedna važna i velika linija – naglašava Vučić.

– Nisam stručnjak za komunikacije i marketing ali znam da bilo ko da vrši pritisak na Alijeva, da bude protiv Srbije, kaže nešto loše, i obratno…Nema te sile koja bi to mogla – naveo je predsednik i dodao da su to čvrsta i iskrena prijateljstva, prenosi Informer.

Predsednik se dotakao i teme Kosova i Metohije.

– Šta je uradio Dejan Pantić, je l nekog ubio ili ranio? Šta je uradio. Kažu apsurdno je da budu srpske trupe, a mogu hrvatske, mogu nemačke? – upitao je Vučić povodom eskalacija na Kosovu i Metohiji.

– Kažu sklonite barikade i vratite se u institucije, prvo vi oformite ZSO… Da vam ne pričam kroz kakvu dramu prolaze porodice uhapšenih Srba. Ne možete da pročitate ništa o uhapšenim Srbima… Šta je uradio Pantić? To govori samo kakav je odnos prema Srbima i Srbiji. Nije apsurdo da budu nečije trupe na svetoj srpskoj zemlji, ali je apsurdno da budu srpske trupe – ističe predsednik.

– Kada vas sateraju u ćošak nemate šta da izgubite – dodaje predsednik.

Vučić u Predsedničkoj palati “Zaguljba”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim u Predsedničkoj palati “Zaguljba”.

 Hvala @presidentaz na divnom gostoprimstvu i narodu Azerbejdžana na iskrenom prijateljstvu prema Srbiji. Svaki put kada dođem u Baku vidim ogroman i neverovatan napredak, koji je pokazatelj snage rukovodstva, vizije predsednika Alijeva, kao i domaćinskog vođenja zemlje sa mnogo ljubavi. To nas, kao iskrene prijatelje Azerbejdžana, veoma raduje – objavljeno je na instagramu „budućnostsrbijeav“.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare