POŽAR U MOSTARU, ŠEST OSOBA POVREĐENO, MEĐU NJIMA I DETE: Izbila vatra u stambenoj zgradi, dim se širio velikom brzinom (VIDEO)

Šest osoba je povređeno u požaru koji se u poslepodnevnim satima dogodio u Mostaru, u zgradi Zvezdara na Aveniji, javljaju federalni mediji.

Kako je na licu mesta rekao Marko Lugarec iz Hitne medicinske pomoći Mostar, oni imaju inhalacijske povrede usled gutanja dima, od čega je jedno dete, piše Kurir.

„Svi su stabilni, dete je prevezeno na Pedijatriju SKB Mostar, ostali u CUM“, rekao je on za portal „Avaza“, dodavši da je starija žena koja je bila u stanu u kojem je izbio požar sa srednje teškim povredama.

Na licu mjesta je bio i zapovednik PVJ Mostar, Petar Jurić odmah po dobijanju dojave o požaru upućene su tri ekipe, a potom je angažovana i ispostava u Severnom logoru. Rekao je da su stanari do njihovog dolaska pokušali da ugase požar, ali da u tome nisu uspeli.

„Odmah po dolasku jedna ekipa je otpočela s gašenjem požara, a druga da spašava i obaveštava stanare na spratovima iznad osmog sprata, jer se dim prevelikom brzinom širio, usled čega je nastala panika. Bilo je tu i dece i starijih ljudi i sve su uspeli da ih evakuišu na vreme. Požar je ugašen, stan je skoro u potpunosti izgorio, ali je sprečeno širenje vatre na druge stanove“, rekao je Jurić.

Uzroci požara će biti naknadno utvrđeni nakon što policija obavi uviđaj kada se za to steknu uslovi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare