VUČIĆ IZ BAKUA: Izjava Rodea je PRETNJA! Možda smo slabiji, ali kad branite svoja ognjišta, SNAGA RASTE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se naciji iz Bakua i govori o svim aktuelnim temama, o važnosti posete Azerbejdžanu, izjavama nemačkih političara vezanih za Kosmet, potom i o situaciji na KiM…

ŠTA REĆI PORODICI DEJANA PANTIĆA?!

„Najteže je našim ljudima na KiM. Šta da kažete porodici Dejana Pantića? Šta? Čovek ništa nije uradio! Ok, vi ste silni, imate veliku podršku, ali nemojte da nas pravite majmunima“.

SVIMA JE JASNO DA KURTI NIJE SAM

Na pitanje ko može da zaustavi Kurtija, koji ne isključuje žrtve u najavljivanoj akciji uklanjanja barikada, Vučić je odgovorio:

„Sasvim sigurno smo mi mali, a oni jaki. Albanci imaju kompletnu podršku, neću da kažem NATO-a, jer verujem da se Kfor brine o miru, ali jednog dela zemalja Kvinte i u lažima i u izmišljotinama i u kampanjama“…

„Danas sam razgovarao sa Mančom, šefom Kfora. Razgovor je bio korektan“.

„Svima je jasno da Kurti nije sam. Mi smo u odnosu na sve njih slabi, ali kada čuvate svoju slobodu i svoja ognjišta, snaga je mnogo veća“.

RODE SE U SVE MEŠA, TO JE PRETNJA SRPSKOM NARODU

O rečima nemačkog ambasadora u Prištini, koji je imperativno govorio o sklanjanju barikada, predsednik je rekao:

„Gospodin Rode je poznat po antisrpskim stavovima. Pogledajte šta se dešava poslednjih dana, otkako smo podneli zahtev za povratak naših snaga na Kosmet. Umesto odgovora Kfora, dobili smo odgovore od političara, i to iz Nemače. A gospodin Rode se u sve meša, čak i kakav će pasulj da se jede u Mitrovici, a kakav ne sme u zubinom Potoku.“.

„To je svakako pretnja srpskom narodu“.

Obraćajući se Rodeu, predsednik Vučić je rekao:

„Zar vam nije bilo lakše da utičete na formiranje ZSO, zar vam nije bilo lakše da utičete da za ovih 12 dana porodica vidi Dejana Pantića“…

„Zar vam nije bilo lakše da pokažete malo dobro volje prema srpskom narodu, umesto što im pretite. Znate li da su Svetog Nikolu slavili na barikadama, gde su donosili pastrmke i prebranac. A želite da sve rešite do svog Božića, da biste mogli da uživate“, prenosi Kurir.

SA ALIJEVIM O ENERGETICI I VOJNOJ INDUSTRIJI

Vučić je ranije danas doputovao u Baku, u dvodnevnu radnu posetu Azerbejdžanu.

Predsednik Vučić će se sutra prvo sastati sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana, Madatom Gulijevim, a posle toga u Predsedničkoj palati i sa predsednikom Ilhamom Alijevim.

„Za nas veoma važna poseta, imamo istinske prijateljske odnose sa Azerbejdžanom, i to ne od juče, nego mnogo godina unazad. Očekuju nas razgovori po pitanju energetike, preko gasa, do najvažnijih tema iz vojne industrije“.

Kakva je danas vojska Srbije?

„Nikad nisam zadovoljan, jer sam perfekcionista, iako je mnogo bolja nego ranije. Nisam zadovoljan načinom na koji nam funkcionišu fabrike vojne industrije. Tako je, iako je danas naša vojska 10-15 puta snažnija nego pra samo 10 godina“.

„Kada Turci kažu da će da daju bolje barjaktare Prištini, iako poštujemo predsednika Erdogana, to će svakako uticati na naše odnose. Pritom, nemaju pravo da ih naoružavaju, po Međunarodnom pravu“.

„Do maja ćemo moći da se pohvalimo još nekim moćnim dronovima i drugim letelicama. Naravno da nam je to potrebno, jer bi nas bez toga progutali“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare