SVAĐAO SE SA KOMŠIJAMA, UMISLIO DA SE RAZBOLEO OD ZGRADE: Muškarac koji je ubio petoro u Torontu godinama maltretirao stanare

Muškarac koji je ubio petoro ljudi u stambenoj zgradi u predgrađu Toronta u nedelju uveče godinama je maltretirao komšije i pretio savetu stanara zbog verovanja da se od zgrade razboljeva, navodi Gardijan, a prenosi Blic.

Na konferenciji za novinare, načelnik policije Jorka Džejms Meksvin identifikovao je napadača iz Vona kao Frančeska Vilija. Prema navodima iz policije, 73-godišnjak koji je stanovao u zgradi, upucao je i usmrtio trojicu muškaraca i dve žene, a povredio jednu 66-godišnju osobu, koja je u bolnici.

Vili je bio u dugogodišnjem sudskom procesu sa komšijama, koje je zbog toga maltretirao.

– Tri žrtve su bile članovi saveta stanara – naveo je Meksvin. – To ćemo detaljno istražiti – rekao je on i dodao da je teško reći da li je Vili ciljao baš komšije sa kojima se sudio.

Snimci koje je objavljivao na društvenim mrežama, uključujući i onaj na dan pucnjave, svedoče o njegovoj frustraciji upravom zgrade i drugim stanarima, a uključuju i tvrdnje, često pominjane i nepotkrepljene da je od „električne sobe“ zgrade bolestan.

Vilijeve opsesije bile su dobro poznate njegovim komšijama. Ipak, Džon Santoro, koji je ranije bio u savetu stanara rekao je novinarima da „Vili nije čudovište“ i da veruje da mu je samo trebala profesionalna pomoć.

Nekoliko sporova protiv saveta stanara Vili je prethodno izgubio, a sud mu je zabranio da objavljuje sadržaj na društvenim mrežama, što on nije poštovao. Kompanija koja poseduje zgradu tražila je od suda da Vilija zatvori i primora ga da proda svoj stan kao kaznu.

U poslednjoj objavi, Vili ih je nazvao „ubicama“ zbog pravnog spora protiv njega.

Podsetimo, policija je na lice mesta stigla u 19.20 i ubrzo posle ulaska u zgradu suočila se sa Vilijem u hodniku. Policajac ga je potom usmrtio.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare