PUTIN ČESTITAO PREDSEDNIKU ARGENTINE TITULU: To je fudbalska zemlja, zaslužili su da budu svetski prvaci

Vladimir Putin, predsednik Rusije, čestitao je prvom čoveku Argentine Albertu Fernandezu, titulu svetskog šampiona, koju je fudbalska reprezentacija te zemlje osvojila na Mundijalu u Kataru.

– Gledao sam drugi deo meča, kada je bilo 2:2. Gledao sam produžetke. Onda nisam mogao da odolim da ne pozovem predsednika Argentine da mu čestitam – rekao je Vladimir Putin i dodao:

– Znam da je Argentina fudbalska zemlja. Mislim da su zaslužili ovu pobedu!

Argentina je pobedila reprezentaciju Francuske posle boljeg izvođenja penala, rezultatom 4:2, pošto je posle produžetaka bilo 3:3.

Predsednik Argentine Alberto Fernandez odbio je da otputuje na finale u Dohu, iako je imao poziv predsednika FIFA Đanija Infantina. Svoju odluku obrazložio je time, da ne želi da baksuzira svoje fudbalere u finalnoj i odlučujućoj utakmici. Za razliku od njega, predsednik Francuske Emanuel Makron gledao je u Dohi uživo utakmicu protiv Argentine, čak je na svečanoj ceremoniji dodelio srebrnu medalje reprezentativcima svoje zemlje.

Vladimir Putin poznat je kao veliki zaljubljenik u fudbalsku igru. Rusija je 2018. godine bila organizator Svetskog prvenstva. Posle Specijalne vojne operacije u Ukrajini, FIFA i UEFA su uprkos maksimi „ne mešajte politiku i sport“ suspendovala sve ruske reprezentacije i klubove iz međunarodnih takmičenja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare