Lalić otkrio ko je naredio da se ubije Pink Panter Milan Ljepoja

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Veljku Belivuku i ostalim optuženima za sedam ubistava i druga teška krivična dela. Okrivljeni svedok Srđan Lalić je za govornicom i odgovara na pitanja.

15.03 – Lalić priča o likvidaciji Ljepoje

Okrivljeni svedok Srđan Lilić danas nastavlja da odgovara na pitanja koja mu postavljaju okrivljeni. Lalić je izašao za govornicu.

Sudija: Ko je doneo odluku da se ubije Ljepoja Milan?

Lalić: Došla je naredba od Marka i Veljka. Imali smo informaciju da je on učestovao o pokušaju atentata u Ukrajini.

Sudija: Da li možete da kažete nešto više o blindiranom vozilu koje ste odvezli u Ritopek?

Lalić: Ja sam imao ovlašćenje za to vozilo, a Miljković mi je rekao da je od njegovog prijatelja Pece, a služilo je za namamljivanje žrtava

Sudija: U garaži je pronađen i „audi“

Lalić: To je koristio Veljko, a rekao mi je da je taj auto dobio na poklon od kavačkog klana, a ja mislim da je nasledio od Aleksandra Stankovića. Nisam znao na koga se formalno vodi vozilo, ali znam da ga je on godinama koristio

Sudija: Da li poznajete Marka Andrića? Šta znate o njegovoj umešanosti u ubistvu Ljepoje?

Lalić: Nije on bio toliko bitan, mi smo se tada već čuli sa Ljepojom. Ne znam da li se Veljko tada čuo sa Andrićem, na dan ubistva, ali čuo se ranije da od njega pribavi informacije

Sudija: Kako je izgedalo kad ste skidali DNK?

Lalić: Imali smo sprej koji uklanja sve tragove, uglavnom sa oružja, ali čistili smo celu prostoriju

Sudija: Miljković je rekao da se formira ozbiljana grupa sa kavačkim klanom, šta to znači?

Lalić: Imali smo punu njihovu podršku. Suparnički klan je uglavnom bio samo škaljarski, ali i oni koji sa njima sarđuju

Sudija: Dva lica su imali iste nikove na skaju. Kantona, ko je osim Marka Budimira?

Lalić: Ne znam. Ali sa Milošem Budimirom je Ares bio Damjan ili Damir Roganović

Sudija: Kako ih prepoznajete?

Lalić: Po slici, nije njihova slika, postavljaju avatare između kojih biraju ili bude neki automobil. Pamtim po niku i slici. A da bi se spojili sa nekim saljete im zahtev prema jedinstvenom broju na skaju koji je drugačiji kod svakog korisnika. Morate da znate tačan jedinstveni broj da biste poslali zahtev i taj neko vaš zahtev mora da očekuje

Sudija: Kada ste govorili da su se svi bavili prodajom droge isključili ste Jankovića i Greka. Šta možete da kažete o Ivanovski Filipu?

Lalić: Jednom prilikom se sećam da se čuo da Budimirom, a radio je marihuanu.

Sudija: Tadić Milovan?

Lalić: On je radio kokain na splavovima. Gleda se da li mu je neko uneo neki drugi kokain na splav, pa bi ga onda naterao da kupi od obezbeđenja.

Sudija: A Boris Karapandžić?

Lalić: Radio je po malo od oba. Braća Budimir su se bavila marihuanom, a Miljković uglavnom kokainom.

Sudija je pitala i za Vladu Georgijeva i Slađanu Sekulić, ali Lalić kaže da ne zna da su oni prodavali drogu. Za Aleksandra Vučinića je rekao da je prodavao marihuanu, kikain i spid.

Sudija: Objasnite kako se prolazi do skrivene prostorije na stadionu?

Lalić: Mora da se klekne na kolena, pa prvo da provlačite glavu ili unatraške, kako je lakše. Da se puzi

14.41 – Miljkovićev advokat nije prisutan

Počelo je današnje ročište na suđenju klanu Veljka Belivuka, a predsednica sudskog veća proziva prisutne. Nije prisutan samo advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović koji slavi slavu.

Sud je doneo rešenje da se odbije zahtev branioca Nikole Ristovića da se izdvoje zapisnici o uviđaju i dokazi koji su izvedeni u kući u Rutopeku, na adresi Livadice broj 3. Sud je obrazložio da su svi dokazi tamo prikupljeni zakoniti.

Isti predlog o pretresu prostorija odbijen je i po zahtevu advokata Miloša i Marka Budimira, Vladimira Dimitrijevića i Milovana Tadića. Sudija je pročilata sve potvrde o privremeno oduzetim predmetima iz prostorija koje su navodno koristili pripadnici klana Veljka Belivuka koje su zavedene i osenila da su svi zapisnici sastavljeni uredno i tačno, a pretresi sprovedeni zakonito.

Takođe, odbijen je predlog da se izdvoje dokazi koji su uzeti pretresom stana u Humskoj, gde su boravili Slađana Sekulić i njen suprug Vlade Georgijev, jer je pretres stana izvršen u zakonskog roku koji je naložio sud.

Svedok-saradnik Srđan Lalić, koji je na prethodnih šest ročišta u Specijalnom sudu u Beogradu otkrio mračne tajne svojih dojučerašnjih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, danas bi trebalo da nastavi da odgovara na pitanja Marka Miljkovića.

Ispred zgrade Specijalnog suda već je opsadno stanje. Veliki broj policije i pripadnika žandarmerije sa dugim cevima je ispred zgrade.

U Ustaničku ulicu već je stigli su konvoji marica u kom su optuženi koji borave u Centralnom zatvoru.

Pod pratnjom Žandarmerije sa dugim cevima koje su se videle kroz prozore, stigli su Belivukovi vojnici. Belivuk i Miljković inače borave u Specijalnom sudu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare