HOROR U IRANU! DEVOJČICA (14) SILOVANA I UBIJENA? Skinula hidžab u školi u znak protesta, odmah je uhapsili!

Devojčica (14) iz Irana navodno je silovana i ubijena zbog skidanja hidžaba u školi usred protesta koji potresaju Islamsku republiku.

The New York Times prenosi da je devojčica, identifikovana kao Masume, bila iz siromašnog dela Teherana i da je skinula hidžab u školi u znak protesta.

Školske kamere identifikovale su devojčicu i ona je uhapšena. Ona je kasnije lečena u bolnici zbog „teških vaginalnih suza“, objavio je Times, pozivajući se na Centar za ljudska prava u Iranu, njujoršku organizaciju za nadzor.

Devojčica je kasnije preminula a njena majka, koja je želela da prijavi ćerkino silovanje i smrt, nestala je.

Za sada nema više podataka o ovom užasnom slučaju.

Smrt devojčice došla je usred rasprostranjenih protesta u Iranu, izazvanih nakon smrti Mahse Amini (22) u policijskom pritvoru u septembru ove godine.

Amini je privela policija za moral zbog nepravilnog nošenja hidžaba.

Protesti su izbili u više od 140 gradova, a prema nekim izveštajima najmanje 700 ljudi umrlo je dok vlada pokušava da uguši demonstracije. Među žrtvama navodno ima puno dece.

„U pokretu u kojem je žena u centru, varvarski, nasilni režim je koristio silovanje kao oružje za dalje demoliranje morala svojih ljudi. Na meti su žene, zbog plesa, pevanja, jer su pokazale malo kose, a sada ih uništavaju na najgori mogući način pre nego što im otmu živote“, rekla je Lisa Daftari, glavna urednica Foreign Deska u izjavi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare