CRNI LED OKOVAO NEMAČKU: Prvo je padala ledena kiša, a onda je nastala poledica! Haos na putevima, odloženi letovi VIDEO

Nemačku je u ponedeljak prvog radnog dana 19. decembra zahvatilo jako nevreme pre svega sve istočne savezne države, kao i Hamburg i Šlezvig Holštajn.

Na većini puteva stvorio se led, a škole su bile zatvorene.

Opasni „crni led“ pogodio je velike delove Nemačke. Ledena kiša sa crnim ledom prvo se pojavila na zapadu i severozapadu zemlje, a onda i u središnjim delovima. Prema upozorenju meteorologa, tokom ponedeljka će na severoistoku i istoku takođe padati ledena kiša.

„U Hamburgu, Lajpcigu, Magdeburgu, Erfurtu i dalje ima ledene kiše. U Drezdenu se ledena kiša očekuje od 11 sati, u Postdamu i Berlinu od 12 do 16 sati. Ukoliko ne morate da izlazite napolje, bolje ostanite kod kuće. Postoji apsolutni rizik od klizanja na trotoarima i pešačkim prelazima“, rekao je klimatolog dr Karsten Brandt, prenosi Bild.

Zbog opasnog vremena otkazana je nastava u nizu okruga u Donjoj Saksoniji (uključujući Hanover i okolinu), Hesenu. U bremenskim školama pohađanje nastave je obavezno tek od trećeg sata.

Širom Nemačke zabeleženo je niz saobraćajnih nesreća koje se povezuju s vremenskim uslovima i u njima je više povređenih, a ima i poginulih.

U nesreći na auto-putu 27 između Bremena i Hanovera poginuo je 25-godišnji vozač. Portparol policije rekao je jutros da je automobil skrenuo s puta zbog klizavog asfalta. Nesreća je izazvala saobraćajni kolaps. Poginuo je i vozač traktora u nesreći na snegom prekrivenoj i zaleđenoj ulici.

Oko Dizeldorfa zabeleženo je oko 170 nesreća, ali na sreću, učesnici su uglavnom prošli sa lakšim i manjim povredama.

U Ofenbahu kod Frankfurta autobus javnog prevoza zakucao se u drvo usled „crnog leda“ na ulici. U nesreći je povređeno 12 osoba i na terenu su vatrogasci.

Crni led“ takođe je jutros poremetio saobraćaj na aerodromu u Frankfurtu.

S obzirom na vremenske uslove, dolazi do kašnjenja i otkazivanja letova. Prema rečima portparola aerodroma, 176 od oko 1.100 poletanja i sletanja već je otkazano.

Nemačke železnice objavili su informaciju o prekidu nekih železničkih linija u Frankfurtu i Manhajmu.

I neki zoološki vrtovi su zatvoreni zbog poledice.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare